Hlavní obsah

Barrichello se chystá na osmnáctou sezónu v F1. Jsem v nejlepší kondici, říká

PRAHA

Ačkoliv je Rubens Barrichello ve formuli 1 veteránem, nadcházející sezóny se sedmatřicetiletý brazilský závodník už nemůže dočkat. "Jsem šťastný, že vstupuji do své osmnácté sezóny," přiznává jezdec týmu Williams, který se ve světě formule 1 pohybuje už od roku 1993.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Rubens Barrichello - archivní foto

Článek

Do své osmnácté sezóny ve formuli 1 vstoupí o nadcházejícím víkendu při Velké ceně Bahrajnu sedmatřicetiletý Rubens Barrichello. Brazilský závodník na konci loňského roku přešel od Brawnu GP k týmu Williams a ze svého dosavadního působení je nadšený.

"Jsem šťastný, že vstupuji do své osmnácté sezóny. A také jsem moc rád, že budu jezdit za Williams. Do týmu jsem skvěle zapadl a mám pocit, že už jsem zde pět let," uvedl Barrichello na webových stránkách planetf1.com. "Mám velkou motivaci a navíc jsem v mnohem lepší kondici než kdykoliv předtím," dodal sebevědomě vítěz jedenácti Velkých cen.

"Během zimních testů jsme najeli mnoho kilometrů. Hodně věcí jsme na voze vylepšili. Myslím, že jsme odvedli dobrou práci a že budeme silní. Jsem optimista. Je těžké teď říci, jak na tom budeme, počkáme a uvidíme. Bude to fantastická sezóna s novými týmy a novými jezdci.

Do druhého monopostu Williamsu usedne talentovaný Nico Hülkenberg, který je nováčkem ve formuli 1. "Být pilotem formule 1 je úžasný pocit, před Bahrajnem jsem velmi natěšený. Jako testovací jezdec jsem se toho hodně naučil, a to mě určitě připravilo na nadcházející sezónu," řekl dvaadvacetiletý Hülkenberg.

Nový ročník formule 1 odstartuje již tuto neděli 14. března na okruhu Šákir Velkou cenou Bahrajnu.

Reklama