Hlavní obsah

Massa věří v dobrý rok, na loňské horory už nemyslí

PRAHA

Opakování hororového scénáře z úvodu minulé sezóny nehrozí. Po zdařilých zimních testech panuje ve stáji Ferrari před startem nového ročníku mistrovství světa vozů formule 1 bezbřehý optimismus a loňský propadák zmizel v propadlišti dějin. „Testy zanechaly pozitivní pocit, byli jsme velice konkurenceschopní,“ těší Felipeho Massu.

Foto: Albert Gea, Reuters

Zamyšlený Felipe Massa v paddocku při testech na Katalánském okruhu u Barcelony.

Článek

Start loňského šampionátu byl pro příznivce Scuderie noční můrou. Stáji z Maranella se poprvé od roku 1981 podařilo bodovat až ve čtvrtém závodu sezóny a ambice historicky nejúspěšnějšího týmu formule 1, jimž daly první ránu už nevalné výsledky zimních testů, spadly na bod mrazu.

Letos je situace jiná. Ferrari ovládlo úvodní testování ve Valencii a v popředí se pohybovalo i při dalších zkušebních jízdách v Jerezu a Barceloně. „Máme dobré a spolehlivé auto. To je zkraje sezóny důležité. Letošní start může být nejlepší za poslední roky,“ je přesvědčen Massa.

Brazilského pilota čeká o víkendu první závod od loňského července, kdy jej při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska trefila do hlavy pružina utržená z vozu Rubense Barrichella. Massa utrpěl frakturu lebky a po operaci a týdnech léčby mohl sledovat zbytek šampionátu jen jako divák. „Motivace je velká,“ přiznal nedočkavé chvění osmadvacetiletý rodák ze Sao Paula.

Tip na výsledek si ale sympatický závodník nechal pro sebe. „Zůstáváme nohama na zemi. Na startu je hodně dobrých týmů a jezdců, bude to náročný rok. Z Bahrajnu chci hlavně odvézt maximum bodů, to je po změně systému bodování důležité. Sice jsem v Šákiru dvakrát vyhrál, letos nás ale čeká upravená trať s několika novými zatáčkami,“ upozornil Massa.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články