Hlavní obsah

Kdo vyhraje titul mistra světa? Černým koněm letošního ročníku F1 je Webber

PRAHA

Kdo vyhraje letos titul mistra světa formule 1? Michael Schumacher, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Felipe Massa nebo Jenson Buttton? Ani jeden. Podle šéfa stáje Red Bull Christiana Hornera je černým koněm letošního ročníku australský jezdec Mark Webber...

Článek

"Nevidím jediný důvod, proč by Mark neměl být pro ostatní soupeřem. Hodně lidí ho přehlíží, ale podle mě je černým koněm letošního šampionátu," nechal se slyšet šéf stáje Red Bull Christian Horner.

"Mark je velmi odhodlaný sportovec, který velmi tvrdě pracuje. Dává do tréninků sto procent. Měl by být příkladem pro mladé začínající jezdce, jak by měli k závodům přistupovat. Na letošní sezónu je Mark skvěle připraven, lépe než kdy předtím," uvedl dále na adresu svého jezdce Horner na webových stránkách planetf1.com.

A co na to samotný závodník? "Moje šance jsou stejně dobré jako u ostatních. Pokud mezi favority patří můj kolega Sebastian Vettel, tak k nim musím patřit také. Strach nemám, dokážu s ostatními závodit. Už loni jsem měl šanci na titul, bohužel se mi to nakonec nepovedlo. Tak uvidíme, jestli se mi bude dařit jako minulou sezónu a lidé si budou říkat, Webber bojuje o titul," uvedl třiatřicetiletý Australan.

"Role černého koně mi nevadí, naopak. Tahle pozice mi vyhovuje," přiznal Webber. Na jeho optimistickou náladu má vliv i předsezónní příprava, která se oproti té loňské povedla. "Velký rozdíl je u mě také po psychické stránce. Narozdíl od minulého roku se letos nebudím s obavami, zda se moje zlomená noha zlepšila (nohu si zlomil po pádu z kola na podzim roku 2008 - pozn. red.). Těžko říci, ale asi jsem loni kvůli operacím a rehabilitaci byl trochu mentálně vyčerpaný," uzavřel Mark Webber.

Reklama