Hlavní obsah

Sranda, ale taky docela nuda, hodnotil svůj comeback Schumacher

PRAHA/MANÁMA

Dlouho očekávaný návrat legendy se stal v neděli skutečností. Michael Schumacher si při své obnovené premiéře ve formuli 1 dojel v Bahrajnu pro šesté místo. Bez potíží, bez zádrhelů, bez soubojů. První závod sezóny naznačil, že ani letos se velké vzrušení na okruzích čekat nedá.

Foto: Ahmed Jaddallah, Reuters

Německý pilot stáje Mercedes Michael Schumacher

Článek

Schumacher startoval v Bahrajnu ze sedmé pozice a dokázal se posunout o jednu pozici vpřed - hned na startu mu totiž šesté místo nabídl Mark Webber ze stáje Red Bull, jehož na chvíli zradil vůz. Žádný další jezdecký souboj sedminásobný mistr světa svést nemusel.

„Je to o startu a pak podle pravidla ‚Udržuj tempo a nedělej chyby‘,“ pokrčil rameny jednačtyřicetiletý pilot při rozhovoru pro BBC.

Ve formuli 1 je od letošní sezóny zakázáno tankování v průběhu závodu a vozy jsou na startu o více než metrák těžší než loni. Na významu získala strategie v boxech, při závodu v Bahrajnu si ale většina stájí vystačila s jednou výměnou pneumatik.

„Předjíždění je v podstatě nemožné, pokud druhý pilot neudělá chybu. Jako třeba Lewis Hamilton, který umožnil předjetí Niku Rosbergovi. Lewis pak získal svou pozici zpět při zastávce v boxech. A o tom to celé je. Taková bohužel bude strategie, o tom bude celá akce,“ podotkl Schumacher.

Svůj návrat po 1239 dnech „důchodu“ si ale nejúspěšnější pilot v historii formule 1 užil. A i s umístěním byl ve finále spokojený, přestože mnozí čekali víc. „Měl jsem trochu problém s pneumatikami, ale myslím, že dokážu s šestým místem v pohodě žít. Je to slušný základ pro další zlepšení a jsem si jistý, že náskok konkurence stáhneme,“ uvedl Schumacher.

První podnik sezóny proto nakonec pilot týmu Mercedes hodnotil pozitivně. „Byla to sranda, hlavně na začátku. Už se všichni v týmu těšíme na další práci a další závod, v němž chceme dohnat jezdce, kteří byli v Bahrajnu přede mnou. Cesta to nebude jednoduchá, ale dá se po ní jít. Sezóna je dlouhá,“ dodal Schumacher.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace