Hlavní obsah

Schumacher a mistr světa? Leda v aroganci, vysmívají se mu Italové

PRAHA

To si sedminásobný mistr světa ve formuli jedna Michael Schumacher nezasloužil. Ferrari přivedl k pěti titulům v řadě, fanoušci i média ho vynášeli do nebes. Jakmile se rozhodl spojit svůj návrat do F 1 s Mercedesem, Italové z něj udělali zrádce. Po nedělní GP Bahrajnu, v níž dominovali Alonso s Massou za volanty Ferrari, se Schumacherovi dokonce vysmívají.

Foto: Gero Breloer, ČTK/AP

Německý pilot stáje Mercedes Michael Schumacher

Článek

„Ferrari dominovalo. Schumacher je mistrem světa v aroganci,“ napsal list Il Secolo XIX. „Schumacher nic neukázal,“ přidal se deník Gazzetta dello Sport. „Podivné nedělní odpoledne pana Michaela,“ vysmíval se velký titulek v Corriere della Sera. Tuttosport se rozplýval: „Poušť je červená (míněna poušť kolem okruhu Šakir v Bahrajnu ve spojení s barvami vozů italské stáje – pozn. aut.). Vzkříšení! Ferrari bylo úžasně dobré. Alonso triumfoval, Massa je druhý – fantastické! Zrodil se nový mýtus.“ Itálie šílí a oslavuje návrat Ferrari na výsluní. Právem.

Německá média se k Schumacherovi chovají zdrženlivě. Berou v potaz jeho tříletou přestávku. „Bude zase vyhrávat,“ cituje bulvární deník Bild někdejšího rakouského šampióna Nikiho Laudu. „Schumi, musíš se zlepšit,“ napsal však stejný list a klade si otázku, jak dlouho bude jezdit Schumacher vzadu...

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace