Hlavní obsah

Zklamaný pilot F1 López: Příliš jsem týmu USF1 důvěřoval, lhali mi

PRAHA

Argentinský pilot José Maria López se zlobí na svého bývalého zaměstnavatele, americkou stáj USF1. Ta totiž deset dní před startem mistrovství světa formule 1 požádala Mezinárodní automobilovou federaci FIA, aby o rok kvůli finančním potížím odložila její vstup do šampionátu. A to samozřejmě Lópeze, který měl za USF1 jezdit, velmi zklamalo.

Foto: US F1

Americký tým letos diváci ve vrcholném seriálu neuvidí

Článek

"To, co se nám stalo, nemá obdoby. Za šedesát let historie formule 1 se ještě nestalo, aby se tým přihlásil do šampionátu a nakonec do něj nenastoupil. Zatajili nám hodně věcí," zlobil se José Maria López na konferenci, kterou uspořádal Argentinský automobilový klub.

"Těžko teď můžu říci, zda jsme něco udělali špatně. Asi jsme moc důvěřovali tomu, co nám lidé říkali. Když jsem v únoru navštívil továrnu v Charlotte, uvědomil jsem si, že vše, co mi lidé z USF1 vyprávěli, nebyla pravda," uvedl dále šestadvacetiletý pilot.

O závodní sedačku je však argentinský jezdec odhodlaný bojovat dál. "Určitě mám v plánu pokračovat. Všichni vědí, co se stalo. I když nemám zatím žádný pevný projekt, nehodlám věšet hlavu a jdu dál," je rozhodnutý López.

"Samozřejmě, že už to nebude tak jako dříve, protože jsem prožil hodně zklamání. Uvidíme, jak dlouho to vydržím. V každém případě nejschůdnější cestou bude testování, neboť zazávodit si letos v některém z týmu formule 1, bude asi nemožné," uzavřel José Maria López.

Reklama