Hlavní obsah

Hamilton potřebuje rychle nového manažera, míní Coulthard

Předloňský mistr světa formule 1 Lewis Hamilton potřebuje po boku někoho, kdo mu nahlas řekne, co a jak má dělat, proto by si měl rychle najít nového manažera. Britskému pilotovi to radí jeho předchůdce v McLarenu David Coulthard.

Foto: Mark Horsburgh, Reuters

Lewis Hamilton s vozem McLaren při tréninku na GP Austrálie.

Článek

Minulý měsíc Hamilton oznámil, že jeho manažerem už nebude otec Anthony, protože má mnoho jiných obchodních zájmů. Pětadvacetiletý jezdec odmítl spekulace, že se tak chce osamostatnit.

Podle Coultharda by si měl první pilot tmavé pleti v F1 hned najít nového manažera. "Pošetilost, že nemá náhradu, se hned ukázala. Kde je konejšivá ruka okolo jeho ramen? Odkud zazní hlasitá rada?" napsal Coulthard ve svém sloupku pro Daily Telegraph.

David Coulthard.foto: Tap/HOCHZWEI

Hamilton útočil ve víkendové Velké ceně Austrálie v Melbourne na stupně vítězů, ale nakonec dojel po kolizi zaviněné domácím Markem Webberem šestý. Jeho výkon především v sobotní kvalifikaci prý ovlivnil páteční incident v ulicích města, kde jeho divokou jízdu ukončila policie a zabavila mu do pondělí vůz. Tato událost údajně otřásla Hamiltonovou psychikou.

"Nemít manažera se projeví, stejně jako u vrcholného tenisty. Když se vyhrává, tak je to v pohodě, ale jakmile se přestane dařit, tak se to bere jako slabá stránka. Musí si najít manažera, aby se začal koncentrovat na svoji práci," míní Coulthard, jenž strávil ve formuli 1 patnáct sezon a vyhrál třináct Grand Prix.

Reklama