Hlavní obsah

Hamilton úřadoval na trénincích v Malajsii. Dobře si vedl i Schumacher

SEPANG

Předloňský mistr světa Brit Lewis Hamilton s mclarenem byl nejrychlejší v obou dnešních měřených trénincích na nedělní Velkou cenu Malajsie formule 1. Na okruhu v Sepangu byly si dobře vedly i mercedesy Němců Nika Rosberga a Michaela Schumachera, které skončily pokaždé v elitní pětce.

Foto: Bruno Domingos, Reuters

Lewis Hamilton

Článek

Hamilton nadělil druhému Němci Sebastianu Vettelovi z Red Bullu v rychlejším druhém tréninku 266 tisícin sekundy, třetí nejlepší čas zajel Rosberg.

"Líp jsem se na tomhle okruhu snad ještě nikdy necítil," liboval si britský jezdec, jenž před týdnem v Melbourne přišel po kolizi ne vlastní vinou o šanci na stupně vítězů. "V minulých dvou závodech nám to v kvalifikaci moc nešlo, zítra to snad bude lepší. Vypadá to dobře, ale nevíme, kolik měli soupeři paliva," dodal Hamilton.

Michael Schumacher skončil v tréninku vždy v elitní pětce. foto: Reuters/Zainal Abd Halim

"Pořád nejsme dost rychlí," řekl nespokojeně Vettel. Monoposty Red Bullu navíc stejně jako v Bahrajnu a Austrálii neprokazují právě vysokou spolehlivost, tentokrát měl problémy s motorem Australan Mark Webber. "Když vám odejde motor, nikdy to není příjemné. Takové potíže v tréninku jsou nemilé, protože jsme přišli o hodně času na trati," posteskl si Webber.

Tréninky nevyšly stáji Ferrari. Lídr šampionátu Španěl Fernando Alonso byl celkově osmý a Brazilec Felipe Massa až šestnáctý. "Čeká nás hodně práce, bude to hodně náročný víkend," uvedl tým. Alonso si velkou hlavu ze ztráty 1,4 sekundy na Hamiltona nedělal. "Je to jenom trénink," řekl.

Stejně jako v prvních dvou závodech sezony se na chvostu startovního pole drží tři nováčkovské stáje HRT, Virgin a Lotus. Za tu si k radosti diváků odbyl tréninkovou premiéru Malajec Fairuz Fauzy, jenž zastoupil v prvním tréninku Fina Heikkiho Kovalainena.

Jízdy na suché trati však směrem k samotnému závodu mnoho nenapověděly. Při sobotní kvalifikaci a nedělním závodu má totiž pršet.

Tréninky na Velkou cenou Malajsie, třetí závod MS vozů formule 1:
1. trénink: 1. Hamilton (Brit./McLaren) 1:34,921, 2. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:35,106, 3. Button (Brit./McLaren) 1:35,207, 4. M. Schumacher (Něm./Mercedes) 1:35,225, 5. Kubica (Pol./Renault) 1:35,402, 6. Webber (Austr./Red Bull) 1:35,479.
2. trénink: 1. Hamilton 1:34,175, 2. Vettel (Něm./Red Bull) 1:34,441, 3. Rosberg 1:34,443, 4. Button 1:34,538, 5. M. Schumacher 1:34,674, 6. Kubica 1:35,148.

Reklama

Související témata: