Hlavní obsah

Těžší závod jsem nejel, řekl Alonso po boji s rozbitou převodovkou

SEPANG

Jedna pohroma za druhou dopadala na vůz bývalého dvojnásobného mistra světa formule 1 Fernanda Alonsa během Velké ceny Malajsie. Navzdory potížím si jel vítěz úvodní Grand Prix v Bahrajnu pro body, které by mu pomohly uhájit vedení v šampionátu, ale v předposledním kole se z motoru jeho ferrari vyvalil dým a nadějím byl konec.

Foto: Bazuki Muhammad, Reuters

Fernando Alonso během Velké ceny Malajsie

Článek

"Byl to asi nejtěžší závod za celý můj život, protože jsem musel improvizovat v každé zatáčce," postěžoval si Alonso, kterého vystřídal v čele seriálu týmový kolega Brazilec Felipe Massa, jenž dojel sedmý.

"Při zaváděcím kole se mi porouchala převodovka, takže jsem jel celý závod bez spojky. Musel jsem brzdit dost zvláštně," uvedl španělský pilot. Po startu z 19. příčky bojoval v závěru o osmé místo s úřadujícím šampionem a vítězem předchozího závodu v Melbourne Britem Jensonem Buttonem, když ho zradil motor.

"Jinak jsem mohl bodovat," litoval Alonso, jenž ztrácí spolu s dnešním vítězem Němcem Sebastianem Vettelem z Red Bullu na vedoucího Massu dva body. "Ale je lepší, když se vám to stane na devátém místě, než kdybyste takhle přišli o 25 bodů," uvedl.

Ferrari podobně jako McLaren nezvládl sobotní deštivou kvalifikaci. "Po tomhle víkendu nemůžeme být spokojení. Když startujete takhle vzadu, je těžké něco vylepšit," řekl šéf italské stáje Stefano Domenicali. "Vyvrcholilo to nespolehlivostí auta. Pokud chceme titul, musíme tyhle problémy vyřešit," dodal.

Reklama

Související témata: