Hlavní obsah

VIDEO: Buemimu v Číně upadla při tréninku obě kola, vyvázl bez škrábance

ŠANGHAJ

Bez zranění se obešla nehoda pilota Sebastiena Buemiho ze stáje Toro Rosso v prvním tréninku na Velkou cenu Číny, čtvrtý závod mistrovství světa vozů formule 1. Švýcarský pilot přišel při brzdném manévru znenadání o obě přední kola a skončil v bariéře. Páteční program v Šanghaji ovládli jezdci McLarenu, první tréninkovou jízdu vyhrál Jenson Button, druhému tréninku dominoval Lewis Hamilton.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Buemiho havárie vypadala hrozivě.

Článek

Buemi měl nehodu ke konci prvního tréninku. Při brzdění na konci dlouhé rovinky mu upadla obě přední kola. Švýcar skončil v únikové zóně a narazil bokem do bariéry, ale vyvázl bez škrábance.

"Nehodu zavinila poškozená pravá svislá vzpěra předního zavěšení. Obě naše auta mají na tuto velkou cenu nové, které jsme předtím nepoužívali," řekl tiskový mluvčí stáje Toro Rosso. Druhý trénink absolvoval pouze Španěl Alguersuari a dojel osmý. Buemi na trať nevyjel, jelikož mechanici pracovali na jeho voze.

Jezdci McLarenu své páteční výkony nepřeceňovali. "Páteční časy z nás rozhodně nedělají favority pro závod. Všichni mluví o tom, že máme výhodu na rovinkách díky F-potrubí. Ale ostatní mají rychlosti podobné a navíc jejich vozy generují lepší přítlak. Takže se to srovnává," prohlásil Hamilton. "Pořád máme co zlepšovat. Jsme ale na dobré cestě," doplnil Button.

Další problémy měl se svým vozem Ferrari opět Fernando Alonso. Dvojnásobný mistr světa, který kvůli problémům s motorem nedojel Velkou cenu Malajsie, musel rychle zastavit v šesté zatáčce, jelikož se z jeho motoru kouřilo a z výfuků začaly šlehat plameny.

Alonso stihl rychle opustit vůz a se sundanou helmou došel zpět ke svému týmu, ale v prvním tréninku zůstal bez měřeného úseku. Ve druhém tréninku už Alonso objel 33 kol a dosáhl desátého času.

Tréninky na GPČíny, čtvrtý závod MS vozů formule 1
1. trénink: 1. Button (Brit./McLaren) 1:36,677, 2. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:36,748, 3. Hamilton (Brit./McLaren) 1:36,775, 4. M. Schumacher, Germany (Něm./Mercedes) 1:37,509, 5. Vettel (Něm./Red Bull) 1:37,601, 6. Kubica (Pol./Renault) 1:37,716.
2. trénink: 1. Hamilton 1:35,217, 2. Rosberg 1:35,465, 3. Button 1:35,593, 4. M. Schumacher 1:35,602, 5. Vettel 1:35,791, 6. Webber (Austr./Red-Bull) 1:35,995.

Reklama