Hlavní obsah

Ecclestone rozšiřuje kalendář F1, chce pětadvacet Velkých cen

PRAHA

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone potvrdil, že v roce 2011 se kalendář závodů rozšíří na dvacet Velkých cen. K dosavadním devatenácti tak v příštím roce přibude GP Indie. "Nic nevyřadíme. Dvacet závodů, v budoucnu chystáme pětadvacet," prohlásil devětasedmdesátiletý Ecclestone na webových stránkách Autosportu.

Foto: archiv

Bernie Ecclestone

Článek

Svými slovy zároveň vyvrátil spekulace o vyřazení závodu v Číně. "Vše jsme projednali. Žádné drama se nekoná. Se vším jsme spokojeni, smlouva pokračuje dál," uvedl Ecclestone. "Akorát je škoda, že sem chodí málo diváků, protože okruh je nádherný. Je to špatnou propagací. Když jste v Šanghaji, tak se ani nedozvíte, že se tu nějaký závod jede," dodal šéf formule 1.

Ecclestone již před časem oznámil, že v roce 2012 by rád kalendář formule 1 rozšířil o závod v New Yorku a o rok později by chtěl s mistrovstvím světa zamířit do Říma. Nyní prozradil, že má zájem také o Rusko. "V Rusku máme dvě nebo tři místa, se kterými v tuhle chvíli jednáme. Rádi bychom viděli závod v Soči," naznačil své plány.

Na závěr se promotér F1 také vyjádřil k Velké ceně Koreje, která si svou premiéru  odbude již letos 24. října. Podle některých tvrzení okruh nebude včas dostavěný, to však Ecclestone razantně odmítl s tím, že naopak hotovo bude ještě před stanoveným termínem. "Jsem si tím absolutně jistý. Nemám nejmenších pochyb," uzavřel Ecclestone.

Reklama