Hlavní obsah

Kvalifikaci na GP Číny opět ovládl Red Bull, vyhrál Vettel

ŠANGHAJ

Kvalifikaci na Velkou cenu Číny vozů formule 1 ovládly v Šanghaji vozy Red Bullu. První do nedělního závodu odstartuje Němec Sebastian Vettel, druhý Australan Mark Webber. Dvaadvacetiletý Vettel zajistil Red Bullu ve čtvrté Velké ceně sezony čtvrté kvalifikační vítězství, přičemž on sám bude startovat z nejvýhodnější pozice potřetí.

Foto: Ahn Young-Joon, ČTK/AP

Sebastian Vettel se raduje z vítězství v kvalifikaci na GP Číny.

Článek

Dvaadvacetiletý Vettel zajistil Red Bullu ve čtvrté Velké ceně sezóny čtvrté kvalifikační vítězství, přičemž on sám bude startovat z nejvýhodnější pozice potřetí. Potvrdil tak převahu své stáje, jež získala double v předchozí Grand Prix v Malajsii. Pokud mladý Němec využije pole position k dalšímu vítězství, dostane se poprvé v kariéře do čela průběžného pořadí mistrovství světa.

"Dokazujeme, že máme velmi rychlé auto, nezávisle na tom, na jakém okruhu se jede. Vypadá to, že jsme stále vepředu," řekl Vettel, jenž se dočkal v Malajsii premiérového vítězství v sezoně paradoxně poté, co v Bahrajnu a Austrálii při startu z pole position neuspěl.

Red Bull může v současné pohodě zopakovat double nejen ze Sepangu, ale i z loňské GP Číny, v níž Vettel před Webberm slavil triumf. Velkou roli však může v neděli sehrát ohlášený déšť, který by mohl výhody dané kvalifikačními výsledky smazat.

Schumacher devátý

"Zítra pršet bude, jde jen o to kdy. Ale na tom nezáleží, na sucho i na mokro bychom měli být zítra dobře vybaveni," uvedl Vettel, jenž loni v Šanghaji vyhrál také na mokru v závodě, který začal jízdou za zpomalovacím vozem.

Ze třetího místa vyrazí do Velké ceny Španěl Fernando Alonso ve ferrari, jehož doplní Němec Nico Rosberg z Mercedesu. Třetí řadu tvoří britský pár mistrů světa z McLarenu Jenson Button, Lewis Hamilton, za nimi se postaví brazilský lídr šampionátu Felipe Massa na ferrari a Polák Robert Kubica s renaultem.

Sedminásobný mistr světa Michael Schumacher z Mercedesu potvrdil zatím rozpačité výkony po návratu devátým místem.

Čtvrtý závod sezony F1 se jede v neděli od 9:00 SELČ.

Kvalifikace na GP Číny, čtvrtý závod MS vozů formule 1:
1. Vettel (Něm./Red Bull) 1:34,558 min., 2. Webber (Austr./Red Bull) 1:34,806, 3. Alonso (Šp./Ferrari) 1:34,913, 4. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:34,923, 5. Button 1:34,979, 6. Hamilton (oba Brit./McLaren) 1:35,034, 7. Massa (Braz./Ferrari) 1:35,180, 8. Kubica (Pol./Renault) 1:35,364, 9. Schumacher (Něm./Mercedes) 1:35,646, 10. Sutil (Něm./Force India) 1:35,963.

Reklama

Související témata: