Hlavní obsah

Schumachera letecký kolaps netrápil, ze Šanghaje ho vzal Ecclestone

Sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher má navzdory nevýrazným výkonům po návratu do seriálu mimo dráhu stále výjimečné postavení. Zatímco jiní jezdci obtížně hledali způsob, jak se po nedělním závodu v Šanghaji dostat při narušení leteckého provozu vinou islandské sopky domů, německou legendu přibral do svého soukromého letounu promotér šampionátu Bernie Ecclestone.

Foto: Dani Cardona, Reuters

Michael Schumacher

Článek

Podle agentury SID Schumacher poprvé neletěl do Číny vlastním strojem, ale nakonec toho nemusel litovat.

Problémům s dopravou se vyhnul i jeho kolega z Mercedesu Nico Rosberg, který si vyrazil na krátkou dovolenou do Thajska. Do stejné destinace zamířil za odpočinkem vítěz Velké ceny Číny Brit Jenson Button. Další hvězda McLarenu Lewis Hamilton zase odletěl za sponzorskými povinnostmi do Jihoafrické republiky, takže rovněž nemusel řešit potíže s cestou do Evropy.

V Šanghaji musela zůstat zhruba tisícovka zaměstnanců jednotlivých stájí, do Evropy se nedostaly k nutným úpravám ani závodní monoposty. Další závod v Barceloně, kde se pojede za tři týdny, by však neměl být ohrožen.

Podobné problémy řeší účastníci MS v rallye po víkendové soutěži v Turecku, kde zhruba sto pracovníků týmů vyrazilo domů autobusy. "Normálně by to byl výlet za 800 dolarů (15.000 korun), takhle to bude stát dvojnásobek. Když to vynásobíte počtem pasažérů, už je to pálka," řekl agentuře Reuters manažer Andrew Wheatley, jenž pracuje pro tři týmy Ford.

Reklama