Hlavní obsah

Válka mezi jezdci Ferrari? Ne! Alonso a Massa jsou kamarádi i dál, zní z rudé stáje

PRAHA

Předjížděcí manévr Fernanda Alonsa při Velké ceně Číny vyvolal řadu spekulací. Dvojnásobný mistr světa formule 1 totiž při nájezdu do boxové uličky poněkud nevybíravě předjel svého týmového kolegu z Ferrari Felipeho Massu. A ihned se objevily názory, že se mezi oběma piloty schyluje k válce. Vedení Ferrari i oba jezdci to však rázně odmítají.

Foto: , Reuters

Fernando Alonso (vpravo) a Felipe Massa

Článek

Italské stáji Ferrari se nelíbí, jak na předjížděcí manévr Fernanda Alonsa zareagoval tisk, který mluví o začínajících sporech mezi Alonsem a Felipe Massou. A tak se tým rozhodl vydat prohlášení, v němž jednoznačně všechny spekulace odmítá. "Některá média vytrhla prohlášení Felipeho Massy po GP Číny z kontextu. Očividně se tu někdo mezi našimi jezdci snaží vyvolat zlou krev," stojí v prohlášení. "Oba naši jezdci se po závodě vyjádřili jasně: Tato epizoda nic nezmění na jejich vztahu. Felipe a Fernando spolu cestují stejným letadlem do Evropy."

A jak incident vidí samotní jezdci? Podle obou šlo o normální předjetí a jejich vztah je i nadále přátelský. "Byl to naprosto běžný předjížděcí manévr. Na náš vztah to nemá vliv. Kdybychom nebyli týmoví kolegové, nikdo by si toho ani nevšimnul," uvedl Fernando Alonso.

"Je tu někdo, kdo chce mezi námi udělat dusno," uvedl na oficiálních stránkách Ferrari Felipe Massa. "Do té vlásenky jsem nenajel úplně ideálně, Fernando prostě využil situace a dostal se přede mě. Akorát jsem nevěděl, že Fernando jede také do boxů. Když jsem ho ale na poslední chvíli zahlédl na vnitřní straně dráhy, nechtěl jsem riskovat případnou kolizi. Kontakt v těchto místech by nás oba mohl vyřadit ze závodu, a to by nebylo dobré," dodal Massa.

Fernando Alonso je po čtyřech závodech na třetím místě průběžného pořadí mezi jezdci a na svém kontě má devětačtyřicet bodů, jeho týmový kolega Felipe Massa figuruje s jednačtyřiceti body na šesté příčce.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace