Hlavní obsah

Váhání ve Ferrari: podržet Massu, nebo ulovit Kubicu?

PRAHA

Z letošní sezóny formule 1 neuběhla ještě ani čtvrtina a v paddocku se již rojí první spekulace o možných jezdeckých výměnách v průběhu zimní pauzy. A žhavým tématem v přestávce před květnovou Velkou cenou Španělska je budoucí složení jezdecké dvojice ve stáji Ferrari. Jistotu i v příštím roce má totiž jen Fernando Alonso, který se upsal rudé stáji do roku 2012. Nad dalším angažmá Felipeho Massy visí otazník.

Foto: Albert Gea, Reuters

Felipe Massa se zatím myšlenkami o nové smlouvě ve Ferrari nestresuje.

Článek

Šeptanda v paddocku je nyní dvojznačná. Z jedné strany zaznívají hlasy, že prodloužení Massova kontraktu je jen otázkou času. Na druhé straně ovšem sílí přesvědčení, že místo brazilského pilota ohrožuje svými výkony Robert Kubica, který překvapuje výkony v podceňovaném monopostu týmu Renault.

Polský jezdec měl být v konkurenci stájí Ferrari, McLaren či Red Bull ozdobou středu startovního pole, jenže realita je poněkud odlišná. Kubica nasbíral ve čtyřech závodech jen o bod méně než Massa a v průběžném pořadí extrémně vyrovnaného šampionátu je na sedmém místě.

„Kubicovy poslední výkony byly tak vynikající, že se Renault musí připravit na boj o jeho udržení. A je jasné, že Ferrari pozorně sleduje ostatní piloty. Zvlášť, když jsou Massovy výsledky určitým zklamáním, přestože po třech závodech vedl pořadí,“ podpořil spekulace britský list Guardian. „Není důvod se znepokojovat. Na jednání o nové smlouvě je dost času,“ odmítá Massa tlak okolí.

Reklama

Související témata: