Hlavní obsah

Alonso bude bojovat o titul s palci za deset miliónů eur

PRAHA

Někdo má pojištěné auto, jiný dům a někdo třeba palce... Dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso má nejspíš nejdražší prsty na světě. Alonsův sponzor, banka Santander, mu totiž v rámci propagace pojišťovacích produktů pojistila palce na rukou na deset miliónů eur.

Foto: Susana Vera , Reuters

Alonsovy palce pojištěné na deset miliónů eur

Článek

"Palce Fernanda Alonsa jsou velkým symbolem. Jsou nenahraditelné při řízení monopostu formule 1 a také symbolizují vítězství. Navíc ukazují, že vše je pod kontrolou," vysvětlila důvod pojištění banka Santander.

Boj o světového šampióna začne ve Španělsku

Fernando Alonso se kromě pojištění svých palců už naplno věnuje přípravám na Velkou cenu Španělska, která se uskuteční v neděli 9. května. A právě zde podle osmadvacetiletého jezdce začne boj o letošního šampióna. "Mistrovství světa vždy začíná prvním závodem. Myslím, že ale teprve v Evropě se ukáže, kdo bude bojovat o titul a kdo ne," uvedl dvojnásobný mistr světa na webových stránkách Autosportu.

"První závody jsou netypické svým počasím, v Evropě přijde hodina pravdy. Týmy zde zároveň mají možnost ukázat, že dokážou vyvíjet vozy rychleji než soupeři," dodal dále pilot týmu Ferrari.

Alonso má po čtyřech odjetých závodech na svém kontě devětačtyřicet bodů a patří mu v průběžném pořadí třetí příčka. Na vedoucího Jensona Buttona ztrácí jedenáct bodů. "Tři ze čtyř závodů se nám nevyvedly úplně podle našich představ. A chvíli po závodě jsem byl zklamaný. Po týdnu doma ale musím uznat, že pocity z úvodu šampionátu jsou pozitivní," přiznal Španěl.

"Jsem třetí v pořadí šampionátu a na vedoucího jezdce nemám nějak velkou ztrátu. Máme skvělý tým a dobré auto, takže mám velkou šanci bojovat o titul. To je něco, na co jsem loni ani nemohl pomyslet. Znovu se bavím a užívám si to. A opět mám touhu vítězit," uzavřel Fernando Alonso.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace