Hlavní obsah

Schumacher se ve Španělsku dočká také nového šasi

Změny na voze Michaela Schumachera před Velkou cenou Španělska nekončí. O víkendu tým Mercedes GP oznámil, že pracuje na rozložení hmotnosti a upraví rozvor přední nápravy, aby charakteristika vozu více vyhovovala jízdnímu stylu legendárního pilota. V pondělí šéf týmu Ross Brawn oznámil, že Schumacherův monopost bude postaven na novém šasi.

Foto: Caren Firouz, Reuters

Michael Schumacher s vozem Mercedes při Velké ceně Bahrajnu.

Článek

Schumacherův comeback způsobil enormní zvýšení vadnoucího zájmu o formuli 1, sedminásobný mistr světa ale ve čtyřech závodech neoslnil. Maximem jednačtyřicetiletého pilota zůstává šesté místo z úvodního podniku světového šampionátu v Bahrajnu, ze třech dalších vydoloval sedminásobný mistr dvakrát bod za desátou pozici, jednou nedojel a týmový duel tak jednoznačně vyznívá pro Nika Rosberga, jemuž patří v pořadí MS druhá příčka. Schumacher uzavírá se ztrátou čtyřiceti bodů na svého stájového kolegu čtyřicet bodů.

Vedení Mercedesu proto v třítýdenní pauze po Velké ceně Číny usilovně řeší, jak posunout Schumachera výš. Jedno řešení se již našlo. Nejúspěšnější pilot formule 1 všech dob měl problém s nedotáčivostí vozu, proto dojde k úpravě přední nápravy. A další změna na sebe nenechala dlouho čekat - v Barceloně dostane Schumacher nové šasi.

„Není to ale nové šasi v pravém slova smyslu. Již jsme jej používali při testování. To původní, které měl Michael v úvodních čtyřech závodech, dostalo pořádně zabrat a museli jsme je opravovat. Poté, co jsme se vrátili na základnu do Brackley, jsme rozhodli, že se vrátíme k šasi z testů a použijeme jej v Barceloně,“ informoval šéf týmu Ross Brawn.

Brawn, jenž stál v pozadí všech Schumacherových úspěchů, také posté zopakoval, že čas legendárního jezdce přijde. "Michael je sám sobě nejlepším kritikem. Současně není typ člověka, který zpanikaří, když se všechno nedaří. A vzhledem k tomu, že začínáme rozumět tomu, proč se mu tolik nedařilo. Barcelona bude jiná. Michael je předurčen k úspěchu," míní Brawn.

Reklama

Související témata: