Hlavní obsah

Šampionát odstartuje naostro až v Barceloně, tuší Alonso

PRAHA

Úvodní oťukávaná je minulostí, od příštího víkendu již půjde do tuhého. Mistrovství světa vozů formule 1 přivítá Katalánský okruh u Barcelony a s návratem F1 do Evropy odstartuje opravdový boj o světové vavříny. „První závody jen potvrzují výsledky zimních testů. V Evropě se ale začnou rýsovat adepti na titul,“ tvrdí jezdec Ferrari Fernando Alonso.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Vítěz Velké ceny Bahrajnu Fernando Alonso

Článek

Stáje v třítýdenní pauze po Velké ceně Číny usilovně pracují na zlepšení svých monopostů a právě v Barceloně se většina týmů bude snažit uvést novinky do života. „Teprve v Evropě začne opravdový boj. Ukáže se, které týmy jsou schopny rychle technologicky reagovat na vývoj sezóny,“ předvídá Alonso.

Tři ze čtyř dosavadních závodů sezóny navíc ovlivnil déšť, v Barceloně by ale měly být podmínky optimální. „První závody byly díky neustále se měnícímu počasí hodně atypické. Teď ale přichází okamžik pravdy a ukáže se, kdo bude bojovat o titul,“ říká španělský pilot, který se na domácí půdě představí poprvé v rudé kombinéze.

I proto by chtěl Alonso opouštět katalánskou metropoli s co nejlepším výsledkem. Hned na úvod letošní sezóny dokázal v Bahrajnu vyhrát, pak ale jednou nedojel a dvakrát skončil na nepopulárním čtvrtém místě. „Jsme pořád na začátku. Ale být třetí v pořadí MS s nepatrnou ztrátou na lídra, to není špatná pozice. Potenciál je velký, loni se mi o něčem podobném mohlo jen zdát,“ pochvaluje si Alonso angažmá ve Scuderii.

A to i přesto, že inženýři Ferrari museli pátrat po zdroji potíží s motory. „Auto je dobré. Z různých důvodů jsme neposbírali tolik bodů. co jsme chtěli. Na problém v motoru jsme už přišli. Technici udělali všechno pro to, aby ve zbytku sezóny byla nespolehlivost pro Ferrari neznámý pojem,“ tvrdí dvojnásobný mistr světa.

Reklama

Související témata: