Hlavní obsah

Šéf Mercedesu GP Brawn: Rosberg již brzy začne vyhrávat

PRAHA

Šéf týmu Mercedes GP Ross Brawn si je jistý, že jeho stáj již brzy začne znovu vyhrávat závody formule 1. Avšak jezdcem, který bude stát na nejvyšším stupínku, není podle Brawna legendární Michael Schumacher, ale jeho mladší týmový kolega Nico Rosberg.

Foto: Gero Breloer, ČTK/AP

Nico Rosberg

Článek

"Nico je velmi blízko svému prvnímu vítězství. Je jen potřeba, aby se všechno sešlo. Ale to přijde. Jsem si jistý, že už brzy," uvedl Ross Brawn na webových stránkách autosport.com.

Ross Brawn však není jediný, kdo talentovaného německého závodníka chválí. "Nico to rozehrál velmi dobře, ten kluk je neuvěřitelně schopný. Myslím, že Michaela Schumachera se to muselo dotknout a že ho to trochu vyvedlo z míry," prohlásil Jackie Stewart, trojnásobný mistr světa.

A podobný názor má i Frank Williams, bývalý Rosbergův šéf. "Nico je velmi sebevědomý mladý muž a má hodně důvodů k tomu být takový. Přítomnosti Michaela se nelekne," dodal Williams.

Rosberg krotí šéfův optimismus

Sám Nico Rosberg však přehnaný optimismus svého šéfa krotí. „Bylo by pěkné vyhrávat, ale musíme být realističtí. Mercedes zatím není schopný vítězit. Věřím, že však v nadcházejících týdnech učiníme velké pokroky a snížíme náskok ostatních stájí,“ řekl Rosberg, který zároveň odmítá pozici týmové jedničky.

„Se sezónou jsem zatím velmi spokojený. Velkou radost mám z druhého místa v šampionátu a jsem také rád, že jsem o tolik před Michaelem. Je ale zatím příliš předčasné nás srovnávat,“ uzavřel syn Kekeho Rosberga, mistra světa z roku 1982 .

Čtyřiadvacetiletý Nico Rosberg dojel v úvodních závodech formule 1, v Bahrajnu a Austrálii, na pátém místě. Při GP Malajsie a Číny už však stál na stupních vítězů. V obou Velkých cenách skončil třetí. Po čtyřech odjetých závodech tak má na svém kontě padesát bodů a v průběžném pořadí jezdců mu patří druhá příčka.

Reklama