Hlavní obsah

Button se zlobí na Schumachera: Nebylo to férové předjetí

Byly to jednoznačně nejlepší momenty nedělní Velké ceny Španělska, když se úřadující mistr světa Jenson Button pokoušel několikrát předjet sedminásobného světového šampióna Michaela Schumachera. Avšak pokaždé marně. Jednačtyřicetiletá legenda formule 1 se třicetiletému Britovi zuby nehty ubránila.

Foto: Gustau Nacarino , Reuters

Michael Schumacher a Jenson Button (vpravo) při Velké ceně Španělska

Článek

"Už od startu to byl docela zábavný závod, přestože jsme věděli, že nemáme šanci bojovat o umístění na pódiu, pokud se nestane něco mimořádného. Pro mě bylo i tak velmi vzrušující udržet pozici, kterou jsem získal. Ale nejsem úplně spokojený, neboť jsem se musel jen bránit," uvedl po závodě Michael Schumacher. "Svedl jsem velice zajímavou bitvu s Jensonem Buttonem. Jenže jediné, co jsem mohl dělat, bylo nedat mu příležitost k předjetí," dodal německý závodník.

To Jenson Button byl ze souboje s legendárním pilotem rozhořčen. Nazlobil ho především výjezd z boxů, kdy mu Schumacher nechal málo místa a dostal se tak před něj. "Zdržel jsem se při první zastávce. Měl jsem problémy se spojkou, takže mechanici nemohli nasadit kolo," vysvětloval Button, proč v boxech ztratil cenné vteřiny.

"Když jsem pak vyjížděl, vůbec jsem netušil, kde je Michael. Najednou se objevil v zatáčce a kdybych to neubrzdil, asi bychom se srazili. Neměl jsem kudy projet. Myslím, že člověk s jeho zkušenostmi moc dobře ví, co dělá. Nebylo to férové předjetí," zlobil se Button.

Úřadující mistr světa se pak na trati několikrát pokoušel Schumachera předjet. Avšak marně. "Michael moc dobře ví, jak špatně se tady předjíždí. A tak dělal vše pro to, abych se před něj nedostal. Snažil jsem se tak moc, až jsem si docela zničil gumy. Bylo to frustrující, protože náš vůz byl hodně rychlý. Zasloužili jsme si lepší než páté místo," postěžoval si zklamaný Button.

Reklama