Hlavní obsah

Už se těším do Monaka, říká povzbuzený Schumacher

PRAHA

Piloty formule 1 čeká v následujícím víkendu bonbonek v kalendáři celého seriálu. Týmy se přesunou do Monaka, aby se jejich jezdci utkali v úzkých uličkách Monte Carla. Na závod se velmi těší německá legenda Michael Schumacher, který si při poslední Velké ceně Barcelony připsal nejlepší umístění v sezóně. Své čtvrté místo by rád vylepšil právě při GP Monaka.

Foto: Greg Baker, ČTK/AP

Michael Schumacher

Článek

Schumacher byl před začátkem sezóny hlavním tahákem probíhající sezóny. Všechny zajímalo, jak si sedminásobný mistr světa z minulých let povede. Po šestém místě v úvodní GP Bahrajnu přišla dvě desátá místa a v Malajsii nedokončil. Na výraznější výsledek si tak musel počkat do Barcelony, kde obsadil čtvrtou příčku.

Své jezdecké umění ukázal pilot Mercedesu v poslední Velké ceně v souboji s aktuálním světovým šampiónem Jensonem Buttonem z McLarenu. Po zastávce v boxech se totiž Brit vrátil až za Schumachera na šestou příčku a ačkoliv měl viditelně rychlejší monopost, slavného Němce, který zvolil defenzivní taktiku, předjet nedokázal. Když dvě kola před koncem závodu odstoupil Hamilton, Schumacher si dojel pro čtvrtou příčku.

Unikátní možnost

Již o následujícím víkendu seriál pokračuje Velkou cenou Monaka a Schumacher do ní odstartuje z devátého místa celkové klasifikace. „Jezdit v Monaku se mi vždy líbilo, a to je důvod, proč se moc těším na nadcházející závodní víkend,“ prozradil. „Velká cena Monaka určitě přidává na zajímavosti celé formule 1 a řídit v ulicích Monte Carla je bezpochyby unikátní,“ dodal.

Na okruhu v Barceloně Schumacherův monopost na konkurenci ztrácel. „Budeme doufat, že charakteristiky pro klasický městský okruh budou našem autu vyhovovat víc než ve Španělsku minulý víkend,“ věří jednačtyřicetiletý pilot. „Tam se mi ale podařilo dosáhnout svého nejlepšího výsledku v sezóně a dalo mi to opět spoustu motivace k práci s našimi inženýry, abychom ještě naše auto vylepšili,“ dodal.

„Na druhou stranu bychom měli být zdrženliví v našich očekáváních, v Barceloně jsme se mohli přesvědčit, že nás čeká ještě hodně práce,“ ví Schumacher.

První tréninky na Velkou cenu Monaka začnou již ve čtvrtek, kvalifikace se uskuteční v sobotu a nedělní závod startuje v neděli od 14 hodin středoevropského času.

Reklama