Hlavní obsah

Alonso při tréninku rozmlátil monopost a v Monaku odstaruje z posledního místa

MONTE CARLO

Španěl Fernando Alonso odstartuje v neděli do Velké ceny Monte Carla z posledního místa, protože nemohl nastoupit do odpolední kvalifikace. Dvojnásobný vítěz městského závodu v sobotním posledním dopoledním tréninku havaroval a mechanici stáje Ferrari nestihli dát jeho rozbitý monopost dohromady. Oznámil to mluvčí týmu s tím, že Alonso neutrpěl žádné zranění.

Foto: Max Rossi, Reuters

Rozbité Alonsovo farrari odtahují záchranáři mimo trať.

Článek

Dvojnásobný mistr světa vyhrál v Monaku v letech 2006 (Renault) a 2007 (Mclaren), nejrychlejší byl i ve čtvrtečním tréninku, ale po havárii se mu body vzdálily. Doplatil na skutečnost, že ulice lemují svodidla a na trati nejsou únikové zóny.

V zatáčce Massenet při vjezdu na náměstí Casino rozbil přímo před luxusním hotelem Paris po 21 minutách jízdy předek svého vozu, velkou část celého šasi a utrhl pravé přední kolo. V závodu tak jen těžko bude v úzkých uličkách Monaka soupeře předjíždět.

"Přišel jsem o auto," odbyl novináře Alonso, který je v průběžném hodnocení šampionátu po pěti závodech na druhém místě za Britem Jensonem Buttonem z McLarenu. Podle vyjádření zástupců týmu se jednalo o jezdeckou chybu, nikoliv o technickou závadu.

Naštvaný Fernando Alonso opouští okruh v Monaku.foto: Reuters/Max Rossi

Stáj Ferrari vyhrála v Monaku naposledy v roce 2001, kdy popáté zvítězil Michael Schumacher z Německa.

Oznámil to mluvčí týmu s tím, že Alonso neutrpěl žádné zranění.

Bývalý dvojnásobný mistr světa vyhrál v Monaku v letech 2006 a 2007, nejrychlejší byl i ve čtvrtečním tréninku, ale po havárii se mu body hodně vzdálily.

Doplatil na skutečnost, že ulice lemují svodidla a na trati nejsou únikové zóny. V zatáčce Massenet rozbil po 21 minutách tréninku předek svého vozu, velkou část celého šasi a utrhl pravé přední kolo. V závodu tak jen těžko bude v úzkých uličkách Monaka soupeře předjíždět.

Reklama

Související témata: