Hlavní obsah

Kubica po závodě v Monaku: Super výsledek, excelentní víkend

Štěstím zářil po Velké ceně Monaka Robert Kubica. Ačkoliv se mu nevyvedl start a přišel o druhé místo, nakonec měl velkou radost i z konečné třetí příčky. "Super výsledek, excelentní víkend," rozplýval se po závodě formule 1 polský pilot jezdící za Renault.

Foto: Giampiero Sposito , Reuters

Robert Kubica se raduje z třetího místa při Velké ceně Monaka

Článek

"Věděl jsem, že start ze špinavé strany dráhy pro mě nebude jednoduchý. Normálně bych pozici ubránil, ale Mark Webber se rozjel docela pomalu a myslel jsem, že mám šanci ho předjet. Jenže jsem příliš brzy sešlápl plynový pedál, protočila se mi kola... A pak už bylo pozdě na zavření Sebastiana Vettela. Navíc jsem si musel ještě hlídat Felipeho Massu, který na mě útočil zezadu, " vysvětloval Kubica důvod, proč na startu přišel o druhé místo.

"Bylo dobré, že jsem se Sebastianem držel krok. Chvílemi jsem byl dokonce rychlejší než on. Nikdy jsem ale nebyl dostatečně blízko, abych ho mohl předjet. Třicet kol před cílem jsem si probrzdil pneumatiku a auto začaly ovládat vibrace. Bál jsem se, abych nemusel do boxů vyměnit kola. Naštěstí jsem ale mohl pokračovat v jízdě. Takže třetí místo je super výsledek," radoval se pětadvacetiletý závodník.

"Nikdo nečekal, že by Renault v Monaku mohl být na stupních vítězů. Ale byli jsme celý víkend nahoře. Celý tým si proto tento skvělý výsledek zaslouží. Musím přiznat, že mě překvapilo, jak jsme silní," dodal polský pilot.

Robertu Kubicovi patří po šesti odjetých závodech v průběžném pořadí jezdců šesté místo. Na svém kontě má devětapadesát bodů a na vedoucího Marka Webbera jich ztrácí devatenáct. Příští Velká cena je na programu v neděli 30. května na okruhu v Turecku.

Reklama

Související témata: