Hlavní obsah

Hamilton: Red Bull si svou rychlostí dělá z ostatních legraci

PRAHA

Formuli 1 v současnosti jednoznačně vládne tým Red Bull. A velmi dobře si toho je vědom i mistr světa z roku 2008 Lewis Hamilton z McLarenu, který přiznává, že v nedělní Velké ceně Monaka si piloti Red Bullu dělali s ostatními závodníky, co chtěli...

Článek

"Red Bull má na ostatní týmy stále velký náskok. Jsou tak rychlí, že v závodě v Monaku na to ani netlačili. Dělají si tím tak trochu legraci z ostatních," uvedl pro agenturu Reuters Lewis Hamilton.

"Vůbec nejeli naplno. Bylo to tam pro ně trochu moc jednoduché. Já však věřím, že je doženeme a budeme s nimi soupeřit. A pro ně už závody nebudou tak snadné," dodal dál mistr světa z roku 2008, jenž doufá, že by se McLaren Red Bullu mohl trochu přiblížit už za necelých čtrnáct dní při GP Turecka.

"Situace se může otočit. Mechanici mohou na něco přijít v aerodynamickém tunelu a my to pak nasadíme už v příštím závodě. Každý den se modlím, aby se to stalo. I když o tom mám pochyby. Nikdy ale nevíte, co se v tomhle sportu stane," uzavřel pětadvacetiletý závodník.

A s Hamiltonem souhlasí i jeho týmový kolega Jenson Button. "Red Bull má v tuto chvíli nejlepší auto. My do Turecka přivezeme několik nových dílů. Tak doufám, že Red Bull nebude v takové výhodě jako třeba v Barceloně. Jestli ale budou stále tak spolehliví a nebudou chybovat, bude velmi těžké je porážet," řekl úřadující mistr světa Button.

Reklama