Hlavní obsah

Webber: Je příliš brzy říkat, že se o titulu rozhodne jen mezi mnou a Sebem

PRAHA

Získá titul mistra světa ve formuli 1 Mark Webber, nebo jeho stájový kolega Sebastian Vettel? Rakouská stáj Red Bull má v úvodu sezóny značný výkonnostní náskok nad ostatními týmy. A tak není divu, že se začíná spekulovat nad tím, že si to o titul mezi sebou rozdají právě jezdci Red Bullu. Ti to však razantně odmítají...

Foto: Robert Pratta , Reuters

Mark Webber (vpravo) a jeho stájový kolega Sebastien Vettel.

Článek

"Jsme v dobré pozici. Vedeme oba šampionáty, nikdo ale neví, co se stane se soupeři a kdo povede šampionát za pět závodů," řekl na webových stránkách planetf1.com Mark Webber. "Je příliš brzy říkat, že se o titulu bude rozhodovat jen mezi mnou a Sebastianem," uvedl dále třiatřicetiletý Webber, který je po šesti odjetých závodech v čele průběžného pořadí šampionátu.

"Já a Seb sice máme v současnosti stejný počet bodů, čeká nás však ještě hodně dlouhá cesta, na které se toho ještě může hodně stát. Jsem realistou, vím, že všechny závody nevyhrajeme. Uděláme ale samozřejmě vše pro to, abychom získali co nejvíce skvělých výsledků," dodal Australan, kterého ještě před začátkem sezóny šéf stáje Red Bull Christian Horner označil za černého koně letošního ročníku.

Red Bull v letošní sezóně zatím vyhrál všech šest kvalifikací a třikrát se nakonec radoval i z vítězství v závodě. "S tím, co teď máme, je jasné, že bojujeme o titul," prohlásil poradce týmu Helmut Marko. Vítězný vůz jsme už měli v letech 2008 a 2009. Nikdo tedy nemůže říci, že to je jen náhoda, když tři roky po sobě postavíte špičkové auto," dodal Marko, který si myslí, že kromě pilotů Red Bullu do boje o titul světového šampióna zasáhne ještě Lewis Hamilton z McLarenu a Fernando Alonso z Ferrari.

O tom, jak se průběžné pořadí jezdců a týmů změní či nezmění, se rozhodne již tento víkend, kdy je na programu Velká cena Turecka.

Reklama