Hlavní obsah

Povstane jako bájný fénix, říká o Schumacherovi jeho bývalý manažer Weber

Bývalému manažerovi Michaela Schumachera Willimu Weberovi se nelíbí, jak média sedminásobného mistra světa po návratu do formule 1 kritizují. Weber je přesvědčený, že jednačtyřicetiletý Němec již brzy bude ve své bývalé formě a všem kritikům ukáže, že je pořád dobrým jezdcem. "Michael povstane jako bájný fénix," prohlašuje Weber.

Foto: Gero Breloer, ČTK/AP

Michael Schumacher

Článek

Když fenomenální Michael Schumacher oznámil návrat do formule 1, hodně lidí očekávalo, že usedne za volant a opět bude vítězit. Avšak situace po šesti odjetých závodech je jiná. Jedno čtvrté, jedno šesté a dvě desátá místa řadí Schumachera s dvaadvaceti body na devátou příčku průběžného pořadí jezdců...

Kritika sedminásobného mistra světa tak na sebe nenechala dlouho čekat. A to se nelíbí Willimu Webberovi, bývalému Schumacherovu manažerovi. "Média s oblibou píší o tom, jak na to Michael už nemá, a že se vůbec do formule 1 neměl vracet. On ale nikdy netvrdil, že poté, co opět naskočí do auta, bude okamžitě vyhrávat závody," uvedl na webových stránkách espnf1.com Willi Weber.

"Je to stále stejné, média vynášejí lidi do nebes a poté je srazí dolů. Michael se však vrátí. Uvidíte. Už během několika příštích závodů poznáte změnu," tvrdí dále Weber. "Vůbec nepochybuji o tom, že v příštím roce pro něj nastane nová éra. Michael má v sobě stále velkou touhu závodit.  A když dostane konkurenceschopné auto, vstane jako bájný fénix z popela a ukáže všem kritikům, jak moc se mýlili," uzavřel osmašedesátiletý Weber.

Reklama