Hlavní obsah

Bývalý jezdec formule 1 Coulthard: Schumachera chápu, já už se ale nevrátím

PRAHA

Opět začal závodit, avšak návrat jako Michael Schumacher britský jezdec David Coulthard rozhodně neplánuje. „Motorsport mi chyběl, kariéru ve formuli 1 ale považuji za uzavřenou,“ prohlásil na setkání s novináři David Coulthard, který přijel do Prahy navštívit herní veletrh iGaming Super Show. Na něm bude propagovat společnost s on-line hrami Jetbull, jejímž je ambasadorem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Coulthard v Praze

Článek

"Z Michaelova návratu do formule 1 jsem nebyl ani šokovaný, ani překvapený. Chápu, proč se tak rozhodl. Chybělo mu to vše kolem, práce na vývoji vozu, kontakt s inženýry... Měl novou motivaci. Nemyslím si ale, že bude hned vyhrávat. Mercedes nemá nejrychlejší auto," vyjádřil svůj názor na Schumacherův comeback David Coulthard, který sám před dvěma roky svou kariéru ve formuli 1 ukončil.

A tak se nabízí otázka, zda nehodlá sedminásobného mistra světa napodobit a znovu usednout do monopostu formule. "Určitě ne. Ve formuli 1 mám za sebou patnáct sezón. Zažil jsem mnoho krásných okamžiků, avšak tahle část kariéry už je pro mě uzavřená," prohlásil vítěz třinácti Velkých cen.

Titul získá jezdec Red Bullu

"Když jsem skončil, byl jsem spokojený. Najednou jsem měl hodně času. Pak mi ale začal motorsport chybět," přiznal devětatřicetiltý jezdec, který v letošním roce startuje v německém šampionátu cestovních vozů DTM (v prvním závodě skončil dvanáctý, druhý nedokončil - pozn. red.). "Ty dva závody určitě nepovažuji za neúspěšné. Auto je zcela odlišné od formule. Potřebuji čas, abych si zvykl. Pak budu určitě lepší," vysvětloval.

"Je to stejné, jako kdyby se Roger Federer začal věnovat squashi. Také by hned nevyhrával," dodal s tím, že v budoucnu by ho lákala možnost vyzkoušet si rallye nebo slavný Dakar. Ve formuli 1 se David Coulthard ale pohybuje i nadále. Působí jako spolukomentátor BBC a zároveň je poradcem týmu Red Bull.

"Je skvělé, že oba naši jezdci jsou nyní ve vedení šampionátu. Red Bull je v současnosti dominantní, má skvělé auto. Nemyslím si, že to ale bude takhle jednoznačné celý rok. V druhé polovině sezóny podle mě budou o vítězství bojovat i vozy McLarenu, Ferrari a Renaultu. Přesto věřím, že titul mistra světa nakonec vybojuje Mark Webber, nebo Sebastian Vettel," uzavřel David Coulthard.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články