Hlavní obsah

O poslední místo ve formuli 1 pro příští rok má zájem patnáct týmů

PRAHA

Patnáct týmů má podle italského internetového serveru 422race.com zájem o poslední místo ve formuli v příštím roce. K největším favoritům patří stáje Epsilon Euskadi, Stefan GP a ART.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

O formuli 1 má zájem patnáct nových týmů

Článek

Mezinárodní automobilová federace (FIA) už všem týmům, které vyjádřily zájem o uvolněné místo po odchodu americké stáje USF1, zaslala dopis. Další týmy, které by chtěly do F1 vstoupit, musí podat přihlášku nejpozději 21. června 2010. K ní navíc musí složit zálohu ve výši 12 750 eur.

<span>FIA navíc uvažuje o tom, že vybere více než jeden tým. A to pro případ, kdyby některý z nových týmů nemohl nakonec nastoupit, nebo kdyby se stáje Sauber nebo HRT dostaly do finančních potíží.</span>

<span>Největší šance na vstup do formule 1 mají stáje Epsilon Euskadi, Stefan GP a ART. Epsilon Euskadi je španělský tým, který usiloval o účast již v letošním světovém šampionátu. Nakonec však nebyl vybrán, a tak se rozhodl, že zkusí štěstí ve výběrovém řízení o rok později. </span>

Srbská stáj Stefan GP chtěla do seriálu mistrovství světa také nakouknout již letos, když se od začátku roku snažila o vstup do F1 coby náhrada za USF1. Avšak FIA ji těsně před startem šampionátu odmítla s tím, že v tak krátké době už není možné do startovní listiny přijmout další tým.

<span>Nejžhavějším favoritem na uvolněné místo je prý ART, úspěšný tým série GP2. V čele tohoto francouzského týmu stojí Nicolas Todt, syn prezidenta FIA Jeana Todta. </span><span>"Lidé si budou říkat, že jsme upřednostňováni. Ve skutečnosti je to pro nás handicap. Je jen a jen na nás, abychom přišli s tak dobrou přihláškou, aby bylo rozhodnutí FIA nezpochybnitelné,“ uvedl před časem Nicolas Todt. </span>Dalšími známými zájemci o formuli 1 jsou americká stáj Cypher Group a italský tým Durango.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články