Hlavní obsah

Vettel je neoblomný: Kolizi s Webberem jsem nezavinil!

Sebastian Vettel byl po nevydařeném předjížděcím manévru v závěru Velké ceny Turecka vozů formule 1 skálopevně přesvědčen, že kolizi s týmovým kolegou Markem Webberem, která vzala týmu šanci na double v závodě, nezavinil. „Byl jsem před ním, měl mě pustit,“ uvedl.

Foto: Robert Pratta , Reuters

Sebastien Vettel (vlevo) s Markem Webberem. Budou se takto přátelsky objímat i po Istanbulu?

Článek

„Když se podíváte na záběry, jasně vidíte, že jsem byl před ním. Vyjel jsem si proto do optimální stopy, abych se připravil na blížící se zatáčku,“ prohlásil Vettel s tím, že byl v okamžiku manévru o trochu rychlejší, a proto se k předjíždění odhodlal.

„Nebylo to určitě nic agresivního. Jednoduše jsem měl o trochu větší rychlost, díky tomu jsem se k Markovi dostal velmi blízko a měl tak šanci ho předjet. Bylo to těsné, podařilo se mi dostat se před něj, ale manévr už jsem nedokončil,“ uvedl.

Vettel je přesvědčen, že kolize nepoznamená vztahy obou jezdců. „Mezi námi není žádný boj. Tohle je něco, co se jednoduše může stát komukoliv. Nejsme z toho nadšeni, ale teď už s tím nic neuděláme. Samozřejmě, že mě celá ta situace netěší, ale opakuji, byl jsem vpředu a chystal se jít na brzdy, když jsme se střetli. To je vše,“ podotkl Vettel.

Vettelovo výmluvné gesto

Ovšem jeho gesto poté, co na trati vystoupil z poničeného monopostu, o přílišném respektu ke kolegovi něsvědčilo. Vettel si výmluvně v záběrech kamer vykroužil prstem několik kol okolo spánku. Jednoznačně tak dal najevo, že si o Webberovi myslí, že se nejspíš zbláznil.

Webber nabídl na situaci odlišný pohled, přesto příliš o kolizi hovořit nechtěl. „Seb měl dobrou rychlost a dostal se vnitřní stopou na mou úroveň. Pak jsme jeli bok po boku, když náhle prudce uhnul doprava a střetli jsme se,“ uvedl Webber. „Vše se odehrálo velmi rychle. Je to škoda pro tým, tenhle den se nám nakonec nevydařil. S McLarenem jsme přitom svedli dobrý závod.“

Šéf týmu Red Bull nechtěl hned po závodě určit viníka kolize. Omezil se pouze na prohlášení, že jej takový vývoj závodu zamrzel. „Z týmového pohledu je to určitě nepříjemné, jsem rozčarován, protože jsme zvolili vynikající strategii a předčili McLaren,“ citovala Hornera stanice BBC. „Stálo nás to hodně bodů,“ doplnil.

Reklama

Související témata: