Hlavní obsah

Místo oslav jubilea Ferrari v Turecku truchlilo

Jsou nejslavnější s jedinečnou historií. Žádná stáj formule 1 nebudí tolik emocí jako Ferrari. Italská stáj absolvovala při nedělní Grand P rix Turecka jubilejní, osmistý závod. Ale spíše než pompézní oslavy přinesl boj na okruhu u Istanbulu velké zklamání.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Pilot Ferrari Fernando Alonso prochází paddockem po Velké ceně Turecka v Istanbulu.

Článek

„Musíme se zlepšit. Nemyslel jsem si, že budeme tak pomalí,“ citoval server F1sports.cz Fernanda Alonsa, jednoho z pilotů italské stáje. Ferrari momentálně zaostává za Red Bullem a McLarenem. Pouze jediné vítězství (Alonso v Bahrajnu) a čtyři závody bez stupňů vítězů jsou zlou vizitkou rudých vozů. Turecko podtrhlo jejich trápení. Alonso nejprve nepostoupil do 3. fáze kvalifikace, v závodě skončil až osmý, kolega Massa sedmý.

Šéf Ferrari Luca di Montezemolo si osmistého závodu moc vážil. Obeslal dokonce všechny bývalé jezdce týmu. „Každý z vás napsal jednu kapitolu naší fantastické historie. Jménem Ferrari a jeho fanoušků bych vám chtěl poděkovat,“ psal v dopise Montezemolo. Z výsledku kvalifikace byl ale tak rozčarován, že údajně v neděli ani nedorazil na okruh.

„Neměli jsme problém, jen nemáme dostatečnou rychlost pro boj o přední příčky. Musíme zrychlit vývoj, abychom ostatním konkurovali,“ přiznal šéf týmu Stefano Domenicali.

Jeho jezdci prohráli i s bývalou ikonou Ferrari Michaelem Schumacherem, jenž skončil ve stroji Mercedes čtvrtý. I slavný Němec ale vzdal hold bývalému zaměstnavateli. „Byl jsem jejich součástí čtrnáct let. Část mého srdce bude navždy rudá,“ usmál se Schumacher.

Reklama

Související témata: