Hlavní obsah

Na bednu to nebylo, ale nandali jsme to Ferrari, liboval si Schumacher

PRAHA/ISTANBUL

Na piloty stájí Red Bull a McLaren sice ani omylem nestačil, z Turecka přesto odjížděl spokojený. Michael Schumacher si v neděli v Istanbulu dojel pro čtvrté místo a vyrovnal tak své letošní maximum z Barcelony. „Udělali jsme krok kupředu,“ hodnotil optimisticky sedminásobný mistr světa sedmý závod sezóny.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Michael Schumacher s vozem Mercedes při Velké ceně Turecka v Istanbulu.

Článek

Mark Webber, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton a Jenson Button byli pro Schumachera příliš velkým soustem. Německý pilot v barvách týmu Mercedes GP ale dokázal v Turecku udržet svou startovní pozici a po odstoupení Vettela se vyhoupl na čtvrtou příčku.

„Šel jsem do závodu s tím, že se pokusím udržet za Jensonem. Bohužel jsem měl problémy s přítlakem, pneumatiky nefungovaly podle představ a v prvním kole jsem měl co dělat, abych udržel vůz na trati,“ poznamenal Schumacher, který teprve podruhé v sezóně porazil na trati svého stájového kolegu Nika Rosberga.

Schumacher svůj výkon nijak nepřeceňoval, na druhou stranu bylo patrné, že jak moc jej solidní umístění hřeje. „Držel jsem svou startovní pozici a když Sebastian odstoupil, poskočil jsem o jedno místo. To bylo celé,“ prohodil jednačtyřicetiletý veterán, který se letos vrátil do formule 1 po tříleté pauze.

„Každopádně si odvážíme pozitivní výsledek. Udělali jsme krok kupředu směrem k týmu Red Bull. A udrželi jsme za zády Ferrari, takže můžeme být spokojení,“ připomněl Schumacher slabé vystoupení svého bývalého zaměstnavatele z Maranella.

Reklama

Související témata: