Hlavní obsah

VIDEO: Vettel a Webber čistí po kolizi v Turecku vzduch

LONDÝN

Jezdci stáje formule 1 Red Bull Sebastian Vettel a Mark Webber si sedli k jednomu stolu a probrali kolizi v tureckém Istanbulu, která je v neděli stála double. Webber kroužil v okamžiku střetu na první a Vettel na druhé pozici, nakonec Vettel nedojel a Webber skončil třetí.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Jezdec formule 1 ze stáje Red Bull Sebastian Vettel opouští svůj vůz během závodu Velké ceny Turecka.

Článek

Oba piloti se ve čtvrtek sešli v britské fabrice Red Bullu v Milton Keynes a tým věří, že setkání urovnalo veškeré možné spory a antipatie z neděle. Vedle závodníků se „smiřovačky“ zúčastnil také šéf týmu Christian Horner, technický ředitel Adrian Newey a poradce týmu Helmut Marko.

"Udělali jsme tlustou čáru za tím, co se v Turecku stalo," uvedl po setkání Vettel. "S Markem jsme profesionálové, máme silný tým a cítíme silný týmový duch. To se nemění," doplnil.

Kolize se odehrála ve čtyřicátém kole Velké ceny Turecka v Istanbul Parku v okamžiku, kdy si redbully jely pro jasné vítězství. Na jedné z rovinek zaútočil na vedoucího Webbera Vettel, jenže neudržel stopu, nedokončil předjížděcí manévr a zboku vrazil do Webbera. Sám přitom kvůli velkému poškození vozu skončil, Webber spadl na třetí místo za vozy stáje McLaren a navíc musel do boxů pro nové přední přítlačné křídlo. Třetí pozici nakonec udržel.

Vettel okamžitě po svém vyřazení ze závodu gestem naznačil, co si o počínání Webbera myslí. Několikrát zakroužil prstem okolo spánku a označil tak stájového kolegu za blázna. Stáj ani jednoho z jezdců neoznačila za viníka nehody, kolizi označila za výrazné pochybení. "Příště už takto body ztrácet nesmíme," zdůraznil šéf Red Bullu Horner.

Reklama

Související témata: