Hlavní obsah

Renault se prý chystá ukončit Räikkönenův formulový důchod

PRAHA

S jídlem roste chuť. Formulovému týmu Renault se prý podařilo zajistit dlouhodobou finanční stabilitu a majitel stáje Gerard Lopez nehodlá šetřit na pilotech. Dlouhodobý kontrakt je podle magazínu Autosport připraven pro polského jezdce Roberta Kubicu a lucemburský podnikatel navíc hodlá přivést také mistra světa z roku 2007 Kimiho Räikkönena, který v letošní sezóně zkouší štěstí v rallyeovém šampionátu.

Foto: Reuters

Jako by Kimi Räikkönen vyhlížel svou budoucnost. Otevře se před ním šance návratu do formule 1?

Článek

Podle britského magazínu se Lopezovi podařilo domluvit dlouhodobou sponzorskou smlouvu se společností MasterCard a Renault je připraven ukončit spekulace o možném Kubicově odchodu, které se v posledních týdnech rojí, nabídkou víceletého kontraktu. „Rozhodně o Roberta stojíme a je na nás, abychom naše ambice ukázali navenek. Robertův stávající kontrakt letos končí a určitě by o něj byl veliký zájem,“ potvrdil šéf stáje Eric Boullier.

A s vyřešenou budoucností současné týmové jedničky prý majitel stáje obrací svůj zájem i na obsazení druhého postu. Angažmá Vitalije Petrova sice přineslo příliv ruského kapitálu, výsledky pětadvacetiletého nováčka v seriálu ale zatím nenaplňují očekávání a pokud by Renault zajistil peníze odjinud, neváhal by mladého Rusa vyměnit.

A favoritem v Lopezově hledáčku je údajně „Ledový muž“ Räikkönen, který loni F1 opustil a rozkoukává se ve světovém šampionátu v rallye. „Podle informací Autosportu majitel stáje informoval užší vedení s myšlenkou oslovit Räikkönena a zjistit možnosti jeho návratu do formule 1,“ uvedl britský časopis.

Reklama

Související témata: