Hlavní obsah

Alonso se omluvil za výroky ve Valencii: Byl jsem rozzlobený a reagoval emocionálně

PRAHA

Po nedělní Velké ceně Evropy byl Fernando Alonso neskutečně naštvaný. Zkritizoval Lewise Hamiltona, který předjel safety car, a bez servítek se obul i do Mezinárodní automobilové federace (FIA). Tu obvinil ze zmanipulování závodu. Nazlobení mu ale dlouho nevydrželo a španělský závodník přišel s vysvětlením a omluvou.

Foto: Heino Kalis , Reuters

Fernando Alonso zdraví nadšené diváky.

Článek

"V neděli večer jsem byl velice rozzlobený a reagoval jsem emocionálně. V takové situaci je velmi snadné říci věci, které mohou být špatně interpretovány. A to jsem opravdu nechtěl," prohlásil dvojnásobný mistr světa na oficiálních webových stránkách Ferrari.

"Nyní už mám mnohem chladnější hlavu než ve chvílích po závodě. Ve Valencii to samozřejmě nedopadlo tak, jak bychom si přáli. Ale žádné nenapravitelné škody nám nevznikly," uvedl devětadvacetiletý Španěl, kterému se nelíbil manévr Lewise Hamiltona, jenž předjel zpomalovací vůz.

Hamilton nakonec v závodě skončil druhý, zatímco Alonso, který za safety carem zůstal, dojel až na osmém místě. "Nemluvím o žádném konkrétním jezdci, jde o obecnou záležitost. Jen jsem chtěl říci, že závodníci, kteří respektovali pravidla, jako já, ztratili mnohem více, než ti, kteří je porušili," vysvětloval Alonso své výroky.

"Myslím, že bychom si měli v klidu sednout a popovídat si, aby se tyto věci už neopakovaly. Velmi mě potěšilo, když jsem se dozvěděl, že FIA ihned zareagovala a svolala mimořádné jednání Sportovní pracovní skupiny. Jsem přesvědčen, že všechny sporné body budou vyřešeny," uzavřel světový šampión z let 2005 a 2006.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint probíhá Živě
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint