Hlavní obsah

Další Schumacher chce zpět. Návrat do formule 1 zvažuje i Ralf

PRAHA

I druhý Schumacher ve formuli 1? Vypadá to, že ano. Po návratu legendárního Michaela Schumachera uvažuje o comebacku i jeho mladší bratr Ralf. Podle německého tisku by se pětatřicetiletý Ralf chtěl stát manažerem některého z týmů F1. A vyloučena není ani možnost, že sám usedne opět do vozu některé ze stájí.

Foto: HOCH ZWEI

Ralf Schumacher - archivní foto

Článek

Ralf Schumacher začal se závoděním už ve třech letech. Ve dvaadvaceti letech debutoval ve formuli 1 a hned ve třetím závodě se mu povedlo dostat se na stupně vítězů. Ve formuli 1 nakonec strávil jedenáct let. Během nich působil v týmech Jordan, Williams a Toyota a vyhrál šest velkých cen. Rok 2007 mu však zcela nevyšel a Toyota mu již neprodloužila smlouvu.

Německý závodník však na F1 nezanevřel a nevyloučil svůj návrat. Před časem dokonce přiznal, že by měl chuť si opět zazávodit. "Mám stále touhu zajezdit si ve formuli 1," uvedl jezdec, který nyní startuje v německém šampionátu cestovních vozů DTM.

O něco větší šanci než usednout do kokpitu F1 má Ralf Schumacher v oblasti managementu. Rodák z Hürth-Hermülheimu se totiž loni v říjnu stal šéfem jedné ze stájí v novém seriálu GP3 a podle německého tisku je to přípravka právě na vstup do vedení některé stáje ve F1.

Reklama