Hlavní obsah

Hamilton věří, že v Silverstonu s vylepšeným McLarenem zničí konkurenci

PRAHA

Povzbuzený sérií skvělých výsledků nešetří před víkendovou Velkou cenou Velké Británie v Silverstonu sebevědomím. Lewis Hamilton se v barvách týmu McLaren představí na domácí půdě s vylepšeným monopostem a věří, že mu úpravy na voze pomohou k drtivému vítězství.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Jenson Button (vlevo) a Lewis Hamilton

Článek

McLaren připravil pro závod v Silverstonu novou verzi difuzoru, který by měl upravit aerodynamiku pod vozem při vysoké rychlosti. A to by na rychlé trati u Londýna mohla být velká výhoda. „Zastávka v Silverstonu je pokaždé speciální. Doufám, že si opět užiji tu neopakovatelnou atmosféru domácího závodu. A že vylepšení budou fungovat a budeme schopni zničit konkurenci,“ poznamenal Hamilton s výhledem na víkendový závod v Silverstonu.

„Náš vůz je skvělý. Je jen na mě a Jensonovi (Buttonovi), abychom odvedli dobrou, bezchybnou  práci. Jednoduché to ale nebude. A považovat se za favority nemůžeme, protože nejrychlejší auta má ještě pořád tým Red Bull,“ dodal mistr světa z roku 2008, kdy také poprvé a zatím naposled triumfoval na trati v Silverstonu.

Button sní o premiérovém triumfu

O stupeň větší motivaci má v porovnání se svým stájovým kolegou Jenson Button. Úřadující mistr světa totiž za posledních deset sezón nedosáhl v Silverstonu výš jak na čtvrtou příčku. Proti sní o prvním umístění pódiu, či ještě lépe - o premiérovém vítězství. Loni přijel domů s nabušeným vozem Brawn, místo očekávaného triumfu se ale po potížích s pneumatikami musel spokojit se šestým místem.

„Vyhrát domácí Velkou cenu, to je pro každého jezdce něco extra. A v mém jezdeckém životopise je už zaškrtnutý titul mistra světa i vítězství v Monte Carlu, domácí triumf ale stále chybí. Bylo by dobré udělat během kariéry alespoň jednu čárku i do téhle kolonky,“ přemítal Button.

Vyhrát ale může jen jeden. „Jsem britský fanda, nechci ale jen britského vítěze. Chci vyhrát sám!“ říká jednoznačně Button. „To ale musí Jenson odvést lepší práci než já sám. Nechme se překvapit. Zvítězí nejrychlejší a úplně nejlepší by bylo získat další double,“ podotkl Hamilton.

V McLarenu panuje v polovině sezóny naprostá spokojenost. V posledních třech závodech získal Hamilton s Buttonem dvakrát double a jen při posledním závodu ve Valencii se před britské duo vklínil Sebastian Vettel z Red Bullu. Hamilton každopádně vede pořadí mistrovství světa s náskokem šesti bodů na Buttona a britská stáj aktuálně vládne i Poháru konstruktérů.

Reklama

Související témata: