Hlavní obsah

Kdo nám nevěří, ať vypadne, vzkázal stáji Ferrari její šéf

MARANELLO

Stáji Ferrari letošní sezóna ve formuli 1 vůbec nevychází podle představ. A tak její šéf Stefano Domenicali burcuje tým před zbylými devíti závody ročníku. Jde na to přitom zostra... „Každý, kdo nevěří, že bychom mohli šampionát vyhrát, si může sbalit kufry a hledat si jinou práci. Udělá lépe,“ vzkázal.

Foto: Karoly Arvai, Reuters

Šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali

Článek

Pohled na pořadí jezdců i týmů je pro slavnou stáj z Maranella tristní. Fernando Alonso je na páté příčce, Felipe Massa je osmý. První čtyři pozice opanovali jezdci McLarenu a Red Bullu, tyto týmy dominují i průběžnému pořadí Poháru konstruktérů, v němž je Ferrari třetí se ztrátou 113 bodů na první McLaren.

Ve Ferrari jsou přesto přesvědčeni, že je stále o co bojovat. „Nevzdáváme se. Může se stát cokoliv, musíme makat naplno a bez chyb. Ten, kdo tomu nevěří, by si měl raději hledat jinou práci,“ prohlásil Domenicali po schůzce nejužšího vedení stáje. „Budeme dál dělat svou práci a výsledky přijdou,“ doplnil a vyhlásil plán vyhrát ještě před letní přestávkou.

Nejlépe na německém Hockenheimu, kde se tento víkend pojede Velká cena Německa. V závěru července je ještě na programu maďarský Hungaroring, pak se kolotoč formule 1 na měsíc zastaví. „Trať v Německu by nám měla, alespoň papírově, vyhovovat,“ uvedlo Ferrari optimisticky na svém webu. „Ale musíme pořádně bodovat i v Maďarsku, pokud chceme zůstat ve hře.“

Podle dosavadních výkonů to však ani zdaleka nevypadá, že by Massa či Alonso stačili svým rivalům Lewisi Hamiltonovi a Jensonu Buttonovi z McLarenu a Marku Webberovi a Sebastianu Vettelovi z Red Bullu. Očekává se, že především tihle čtyři se poperou o titul.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články