Hlavní obsah

Vettel si hodlá domácí Grand Prix užít, nechce se dostat pod enormní tlak

Nejlepší německý pilot formule 1 současnosti Sebastian Vettel je před nadcházející domácí Grand Prix přesvědčen, že na něj publikum v Hockenheimu nezapůsobí v podobě enormního tlaku. Při tom je ale pro jezdce stáje Red Bull a čtvrtého muže průběžného pořadí mistrovství světa triumf na německém okruhu ohromnou motivací.

Foto: Ralph Orlowski , Reuters

Týden před Velkou cenou Německa představil Sebastian Vettel v rodném Heppenheimu svůj monopost Red Bull.

Článek

„Z toho, že pojedu před německými diváky, se mě srdce příliš nerozbuší," řekl pro autosport.com. „Budu chtít uspět, což se může podařit, protože máme silné auto, a mohla by se při tom podařit docela dobrá show. Před německými fanoušky by to byl skvělý zážitek, jaký by si všichni dlouho pamatovali."

Vettel si chce domácí podnik užít a očekává, že Němci vytvoří podobnou atmosféru, jakou měli před dvěma týdny při Grand Prix v Silverstone britští jezdci Lewis Hamilton a Jenson Button. „Doufám, že se naši fanoušci nenechají zahanbit a budou kolem trati náležitě vidět a slyšet,“ přál si Vettel.

„Věřím, že na Hockenheim přijde spousta lidí. Očekávám, že německé jezdce vášnivě povzbudí, a to nám dodá na výkonu a sebevědomí," dodal třiadvacetiletý závodník, který letos zatím vyhrál Velké ceny Malajsie a Evropy ve Valencii a patří spolu s oběma Brity a stájovým kolegou Markem Webberem k největším favoritům na titul mistra světa.

Reklama

Související témata: