Hlavní obsah

Ferrari chce v Maďarsku umlčet kritiku, Massa děkoval za záchranu života

PRAHA/BUDAPEŠŤ

Seriál formule 1 čeká měsíční pauza, ještě před prázdninami se ale jezdci královské disciplíny o víkendu představí na maďarském Hungaroringu. Týden po vítězství na Hockenheimringu přijeli na okruh u Budapešti ve výborné náladě především jezdci Ferrari, jejichž hlavní snahou ale bude povedeným výkonem umlčet vlnu kritiky za týmovou režii, kterou v Německu předvedli.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Piloti Ferrari chtějí navázat na triumf z Hockenheimu. Tentokrát bez skandálu.

Článek

„Každé vítězství je něčím speciální. A double z Hockenheimu obzvlášť, protože jsme se na něj všichni hodně nadřeli. Řekli jsme si, že před letní pauzou musíme alespoň jednou vyhrát a povedlo se,“ vrátil se Alonso k uplynulému víkendu po příjezdu do Maďarska.

Španělský jezdec se díky 25bodovému přídělu přiblížil na rozdíl 34 bodů lídrovi šampionátu Lewisu Hamiltonovi a před závodem v Maďarsku sršel optimismem. „Už před Hockenheimem jsme věděli, že je náš vůz konkurenceschopný. Věřili jsme si. Teď musíme v nastoupeném kurzu pokračovat. Ten týden jsme rozhodně nespali na vavřínech a pro Maďarsko máme připravena další vylepšení,“ varoval soupeře Alonso.

Schéma okruhu Hungaroringfoto: Sport.cz s použitím FIA

Alonsův parťák Felipe Massa musel v Německu zkousnout nadiktovanou druhou příčku, v Maďarsku jej ale čekaly zcela jiné emoce. Přesně před rokem totiž na Hungaroringu utrpěl vážné zranění hlavy po zásahu pružinou, která se utrhla z vozu Rubense Barrichella, a po zbytek sezóny sledoval formuli 1 již jen jako divák. Hned po příjezdu do Maďarska proto Brazilec spěchal poděkovat pracovníkům okruhu i lékařům za záchranu života.

„Nehoda změnila můj pohled na život, naučil jsem se mnohem víc vážit i úplně obyčejných věcí. Chtěl jsem jim vyjádřit dík za to, jak se o mě postarali. Cítím k nim zvláštní pouto,“ uvedl Massa.

Nabiti sebevědomím přijeli do Maďarska také jezdci Red Bullu, naopak McLaren se na Hungaroringu prezentoval obezřetně. „Na Hockenheimu jsme na konkurenci ztráceli, naše vozy mají určitě na lepší výsledek. Máme dostatek dat na to, abychom přišli na správné nastavení,“ poznamenal šéf McLarenu Martin Whitmarsh.

Průběžné pořadí MS (po 11 z 19 závodů)
1. Hamilton (Brit./McLaren) 157 bodů, 2. Button (Brit./McLaren) 143, 3. Webber (Aus./Red Bull) 136, 4. Vettel (Něm./Red Bull) 136, 5. Alonso (Šp./Ferrari) 123, 6. Rosberg (Něm./Mercedes) 94, 7. Kubica (Pol./Renault) 89, 8. Massa (Braz./Ferrari) 85, 9. Schumacher (Něm./Mercedes) 38, 10. Sutil (Něm./Force India) 35.
Pohár konstruktérů
1. McLaren 300, 2. Red Bull 272, 3. Ferrari 208, 4. Mercedes 132, 5. Renault 96, 6. Force India 47, 7. Williams 31, 9. Sauber 15, 9. Toro Rosso 10.

Reklama