Hlavní obsah

VIDEO: Schumacher klopí uši: Byl jsem na Barrichella moc tvrdý, uznal

S chladnou hlavou, s níž se dnes ráno Michael Schumacher probudil, musel legendární německý pilot formule 1 uznat, že svůj souboj z Velké ceny Maďarska přehnal. V boji o deváté místo sedminásobný mistr světa natlačil Rubense Barrichella k boxové zídce a po závodě razantně odmítal jakoukoliv vinu. Až dnes, po shlédnutí televizních záběrů, se svému bývalému kolegovi z Ferrari omluvil.

Foto: Gero Breloer, ČTK/AP

Michael Schumacher

Článek

"Včera jsem byl ještě plný emocí z boje na trati. Ale když jsem to viděl v televizi, musím uznat, že traťoví komisaři měli pravdu. Bylo to moc tvrdé," uvedl na svém webu Schumacher, jenž byl několik hodin po dojezdu za nebezpečnou jízdu potrestán. V příštím závodu v belgickém Spa bude mít o deset míst horší startovní pozici, než jakou si vyjede v kvalifikaci.

"Samozřejmě jsem ho nechtěl ohrozit. Jestli měl ten dojem, tak je mi to líto, ale já to tak neviděl," prohlásil jezdec Mercedesu, který zažil po návratu do formule 1 další nepovedený závod. Ve dvanáctém závodu sezóny dojel jedenáctý a popáté nebodoval. Ve světovém šampionátu mu patří deváté místo.

Barrichello se v cíli na Schumachera hodně zlobil. "Jestli chce být první v nebi, tak prosím. Já tam dřív být nemusím. To nebyl férový souboj," uvedl pilot Williamsu.

Reklama

Související témata: