Hlavní obsah

Nejhorší okruh ve formuli 1? Brazilský Interlagos, má jasno Ecclestone

SAO PAULO

Promotér formule 1 Bernie Ecclestone má zcela jasno v tom, který z okruhů, na nichž se jezdí prestižní šampionát rychlých vozů, je nejhorší. Brazilský Interlagos, vzkázal mocný Ecclestone s tím, že pokud se něco rychle nezmění, Jihoameričané formuli 1 neudrží.

Foto: archiv

Bernie Ecclestone

Článek

Šéf efjedniček ale sází na to, že přístup Brazilců se změní pod vlivem pořadatelství velkých sportovních událostí v příštích několika letech. Fotbalový šampionát v roce 2014 a letní olympiáda o dva roky později by podle něj mohla přinést pozitiva i do jiných sportů, tedy i do formule 1.

„V roce 1972 jsem Brazílii věřil, proto jsem tu přivedl formuli 1. Je to ale už dlouho a nebaví mě neustálé připomínky týmů k nejhoršímu okruhu v šampionátu. Budoucnost Interlagosu v kalendáři F1 záleží na tom, jak razantní změny tady organizátoři provedou,“ uvedl Ecclestone s tím, že formule 1 v Brazílii mu stále dává smysl. „Právě kvůli tomu, že budou pořádat fotbalové MS i olympiádu.“

Okruh by měl dle smlouvy s Ecclestonem pořádat závody formule 1 až do roku 2015.

Právě v Interlagosu se v posledních dvou sezónách rozhodovalo o konečném pořadí v šampionátu. Loni si zajistil titul pátým místem Jenson Button, o rok dříve v poslední zatáčce vybojoval potřebnou pátou pozici Lewis Hamilton a získal díky tomu královskou korunu.

Reklama