Hlavní obsah

Legendární Lauda: Vettel je výjimečný, měl by vyhrát

VÍDEŇ

Napínavý seriál formule 1 jde pomalu do finále a stále není zřejmé, který z jezdců si prožije happy end. Rakouská legenda formule 1 Niki Lauda soudí, že by to přes všechny problémy z poslední doby mohl být Sebastian Vettel z Red Bullu.

Foto: Mathieu Belanger, Reuters

Sebastian Vettel (na snímku) je Laudovým favoritem na triumf v šampionátu vozů F1.

Článek

Po šňůře karambolů na trati i v zákulisí je mladý německý pilot až na třetím místě v šampionátu za týmovým kolegou Markem Webberem a Lewisem Hamiltonem z McLarenu. „Úplně se mu (Vettelovi) nedařilo, ale tím si musí projít každý. Je to ale mladý kluk, který by to měl umět hodit rychle za hlavu,“ uvedl Lauda s tím, že šampionát je každým závodem napínavější a zajímavější.

„Myslím, že milióny fanoušků chtějí vidět, jestli Vettel i po té spoustě nešťastných situací dokáže získat titul,“ doplnil legendární jezdec a označil Němce za nejlepšího pilota probíhajícího ročníku, který si podle jeho přesvědčení zaslouží korunu pro šampióna.

Lauda věří také Red Bullu, že se z posledních trablů vzpamatuje a zajistí si titul v Poháru konstruktérů. „Mají nejrychlejší vozy, ale viděli jsme už v minulosti, že ne vždy v seriálu takové monoposty triumfují. Vždy jsem ale věřil, že je jen otázkou času, než se vyrovnají s technickými i lidskými chybami a budou vítězit,“ zakončil Lauda.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint