Hlavní obsah

VIDEO: Charouz řádil s formulí 1 v ulicích Rotterdamu

PRAHA/ROTTERDAM

Adrenalinové kousky s formulí 1 v úzkých ulicích Rotterdamu si minulý víkend užili jezdci stáje Renault. Oficiální pilot Vitalij Petrov a rezervní jezdec Jan Charouz měli možnost bavit nadupané tribuny v ulicích Rotterdamu při populární akci Rotterdam City Racing. „Atmosféra byla fantastická,“ pochvaloval si Charouz.

Foto: Sport.cz

Jan Charouz při Rotterdam City Racing, kde se představil za volantem formule 1 Renault.

Článek

Hlavním cílem motoristické show v Rotterdamu je hlavně pobavit, pro jezdce se ale vinou deště stala akce pořádně adrenalinovým zážitkem. „Nebylo to moc jednoduché. Při samotné akci pršelo, takže jsme jezdili na vodě. Při ‚donutech‘ (efektních kroužcích s monopostem) navíc nebylo mezi svodidly mnoho místa, takže to byl trochu adrenalin,“ přiznal s úsměvem Charouz.

A jde se na věc! Jan Charouz při Rotterdam City Racing, kde se představil za volantem formule 1 Renault.foto: Insight F1

Dvoudenní akce, která každoročně přiláká na tribuny statisíce fandů, byla i přes nebeské sprchování povedená. „Atmosféra byla fantastická a já jsem byl samozřejmě rád, že jsem mohl znovu spolupracovat s lidmi z týmu Renault. To je vždy skvělá zkušenost a pro mě i velká čest,“ těšilo Charouze.

Jan Charouz při Rotterdam City Racing, kde se představil za volantem formule 1 Renault.foto: Insight F1

A spokojení byli i fandové. „Ten zvuk formule 1 je neskutečný. Mám ho nahraný a měli jste vidět ty pohledy, když jsem ho pustil ve svém autě z otevřených oken na červené,“ poznamenal jeden z příznivců královské třídy na YouTube.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint