Hlavní obsah

Schumacher se nevzdává. Chce další titul, ten s číslem 8

PRAHA

Nebylo lepšího, každý k němu vzhlížel. Pak odešel. Po čase se vrátil. Ale očekávaný návrat krále nedopadl podle představ. Michael Schumacher je v kokpitu Mercedesu v letošním seriálu Formule 1 jen průměrným závodníkem. Sedminásobný mistr světa přesto sebevědomí neztratil. Chce slavit další titul světového šampióna. Měl by číslo 8.

Foto: Gero Breloer, ČTK/AP

Michael Schumacher přemýšlí o osmém titulu.

Článek

„Můj návrat nebyl chybou, protože se mi líbí, co dělám. Věřím, že mohu dosáhnout svého cíle - vyhrát titul. Musím se přiznat, že to ale bude nějakou dobu trvat,“ říká německý pilot pro oficiální stránky formule 1.

Když se legenda vracela zpět, svět rychlých kol zaplesal. Každý byl zvědavý: diváci, sponzoři, jezdci. Jenže ouvej. Výsledky jsou trudné. Nejlepším umístěním po návratu je jen jedno čtvrté místo. Když Schumacher končil v sezóně 2006, vyskočil sedmkrát na nejvyšší stupínek pódia. Minulost.

„Všichni jsme věřili, že budeme konkurenceschopní, bohužel ne. Ale umíme pochopit problémy, které nás teď pronásledují,“ je optimistou jedenačtyřicetiletý pilot.

Schumacher vkročil do F1 v roce 1991, tehdy nevyhrál žádný závod. Roky poté byly jen sladkým sběrem vavřínů. V patnácti následujících ročnících vždy slavil, vždy dokázal nějaký závod opanovat. V roce 2004 měl na kontě rekordních třináct vyhraných velkých cen. Teď je tu rok 2010 a na tabuli cti svítí nula. Stejná jako v počátku grandiózní éry.

„Není žádným tajemstvím, že nemám vhodný stroj. Až se to změní, všechno bude jinak,“ věří v návrat obdivu Schumacher. Věří i ostatní?

Reklama