Hlavní obsah

Máte krátkou paměť! Vzpomeňte na rok 2007, varuje Ferrari

Italská stáj Ferrari věří, že se šance Fernanda Alonsa na mistrovský titul ještě nerozplynula, přestože Španěl v nedělní Velké ceně Belgie nebodoval a na pátém místě průběžného pořadí ztrácí 41 bodů na vedoucího Lewise Hamiltona z McLarenu. Do konce šampionátu zbývá ještě šest závodů.

Foto: Victor R. Caivano, ČTK/AP

Španělský pilot formule 1 Fernando Alonso

Článek

„Samozřejmě, Belgie se nám nepovedla, ztratili jsme důležité body. Útok na titul je obtížnější, ale nikoli nemožný. Vzpomeňte si, jak jsme v roce 2007 ztráceli 17 bodů dva závody před koncem, a přece jsme se nakonec radovali z titulu,“ připomněl šéf stáje Stefano Domenicali tři roky starou historii, kdy se k titulu vyhoupl ze třetího místa Fin Kimi Räikkönen.

„Musíme stále makat naplno, v neděli nebodovali tři z pěti uchazečů o titul. Jedním z nich byl bohužel Fernando, ale možná to bude v příštích pár závodech naopak,“ doplnil. „Podmínky se rychle mění a stát se může cokoliv. Je obtížné cokoliv předvídat. Proto je důležité, abychom byli za každých okolností připraveni na všechno,“ burcoval Domenicali svou stáj před závěrečnými boji F1.

Ani Alonso nic nevzdává. A souhlasí s šéfem týmu, že stát se opravdu může cokoliv. „Jistě, je to tak. Věřím, že pro nás je titul stále reálnou možností, i když nám to v Belgii nevyšlo podle představ. Pořád je ve hře pět stejných pilotů, každý z nás může získat titul a šance jsou vyrovnané, jako tomu bylo před závodem ve Spa,“ řekl španělský pilot.

„Předtím bylo před námi sedm závodů, po Belgii je to šest, v nichž se může přihodit ledacos. Kdo se ukáže v nejlepším světle a odvede nejlepší práci, ten bude šampión,“ konstatoval Alonso.

Reklama

Související témata: