Hlavní obsah

Alonso: V Monze nepůjde o všechno. Ale neúspěch nahlodá morálku

Každý závod je ve formuli 1 důležitý, ten na domácí půdě ale obzvlášť. Za dva týdny připadne role lovné zvěře stáji Ferrari a v Maranellu již spřádají plány, jak v Monze obstát se ctí. Podle Fernanda Alonsa sice není v sázce vše, případný neúspěch by ale byl pro ambice Ferrari velkou ránou.

Foto: Wolfgang Rattay , Reuters

Fernando Alonso s vozem Ferrari.

Článek

Sám Alonso se vzpamatovává z katastrofální Velké ceny Belgie. Na okruhu ve Spa-Francorchamps bylo totiž jeho maximem v kvalifikaci desátý čas a v závodu jej nejprve sestřelil Rubens Barrichello, posléze tým zvolil chybnou strategii pneumatik a španělský pilot nakonec v 38. kole po smyku a nárazu do bariéry skončil.

Smutný příběh. A Alonso jej rozhodně nebude chtít za dva týdny zopakovat. Už z toho důvodu, že v aktuálním pořadí mistrovství světa ztrácí na lídra šampionátu Lewise Hamiltona jednačtyřicet bodů. A v Poháru konstruktérů zaostává Ferrari za vedoucím Red Bullem o celých osmdesát bodů.

„Nelze zastírat, jako moc důležitý pro nás závod v Monze bude. Na domácí půdě musíme udělat všechno pro to, abychom zabránili další ztrátě bodů. Dobrý výsledek nás nakopne. Pokud půjdou události špatným směrem, bude to tvrdá rána pro týmovou morálku,“ napsal Alonso na svém blogu.

Pro Ferrari se letošní ročník MS nevyvíjí rozhodně podle představ. Při pohledu na tabulky je ale jasné, že šest závodů před koncem sezóny není zdaleka nic rozhodnuto.

„Vždy jsem tvrdil, že se periodicky opakují dobré a špatné časy. Možná už nadešla chvíle, kdy si začneme vybírat to lepší z letošního roku. Se současným bodovým systémem máme stále šanci na titul. Ve hře je 150 bodů. Dost na to, aby se všechno v pořadí obrátilo naruby. Důležité je nepanikařit, zůstat v klidu a koncentrovat se na zbytek sezóny,“ dodal Alonso.

Reklama

Související témata: