Hlavní obsah

Hamilton chce za týden v Monze zkompletovat velkou čtyřku

PRAHA

Povzbuzený vítězstvím na tradičním okruhu v belgickém Spa touží i po triumfu v Monze. Lewis Hamilton může příští týden upevnit průběžné vedení v mistrovství světa vozů formule 1, případné vítězství ve Velké ceně Itálie by pro britského jezdce ale znamenalo ještě něco navíc: zkompletoval by triumfy ze čtyř nejtradičnějších Velkých cen v seriálu.

Foto: Chris Wattie, Reuters

Lewis Hamilton věří, že prodlouží vítěznou euforii i v Monze.

Článek

Monte Carlo, Silverstone, Spa a Monza. Nejen podle mistra světa z roku 2008 čtveřice nejslavnějších závodů formule 1. „Tyto čtyři okruhy jsem v kalendáři formule 1 vnímal vždy  jinak. Proti ostatním závodům mají něco navíc,“ poznamenal Hamilton na svém webu.

Na prvních dvou jmenovaných tratích vyhrál během svého tažení za zatím jediným titulem. Triumf v Belgii přidal minulou neděli. Monza zatím chybí. „Pamatuji si prohlášení Davida Coultharda staré pár let, jak je hrdý, že vyhrál pro McLaren právě tyhle závody. Přesně vím, o čem hovořil. Na těchto místech se psala historie formule 1 a na každém kroku je to cítit,“ prohlásil Hamilton.

Pětadvacetiletý závodník proto neskrývá patřičnou hrdost, že se v dramatickém závodu v Belgii dokázal vyšplhat na nejvyšší stupínek. „Spa je gigantem mezi Velkými cenami. To vám potvrdí každý jezdec. A věřím, že chuť vítězství poznám i v Monze. Auto na to máme, i když dané samozřejmě nic není,“ podotkl.

Vítězství v Belgii přitom Hamilton slavil již před dvěma lety. Ale jen krátce. V deštěm poznamenaném závěru totiž nedovoleně předjel Kimiho Räikkönena, po 25sekundové penalizaci se propadl na třetí příčku a vítězství spadlo do klína Felipemu Massovi.

Reklama