Hlavní obsah

Button nesouhlasí s týmovou režií, prý by kvůli ní dříve skončil

MONZA

Mistr světa Jenson Button nesouhlasí s tím, aby byla ve formuli 1 povolena týmová režie. V rozhovoru pro agenturu Reuters upozornil, že by případná změna tohoto pravidla mohla uspíšit jeho odchod do sportovního důchodu. "Určitě by to zkrátilo mou kariéru ve formuli jedna," řekl třicetiletý pilot v pátek v Monze, kde ho v neděli čeká Velká cena Itálie.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Jezdec McLarenu James Button v Monze.

Článek

Téma týmové režie se dostalo znovu na přetřes po červencové Velké ceně Německa, kde Felipe Massa uvolnil vedoucí pozici svému spolujezdci z Ferrari Fernandu Alonsovi. Italský tým, který Brazilce prostřednictvím vysílačky informoval, že Alonso je rychlejší, za to dostal pokutu 100.000 dolarů.

Mezinárodní automobilová federace FIA ve středu o události znovu jednala, ale žádný další trest neudělila a navíc oznámila, že se bude zabývat povolením týmové režie. "Opravdu tomu nerozumím. Od té doby, co závodím ve formuli jedna, mi týmová režie nikdy nepomohla ani neuškodila," uvedl britský pilot stáje McLaren.

Podle něj není povolení týmové režie v zájmu stájí. "Chtějí, aby oba jezdci byli pozitivní a soutěživí, a chtějí mít v týmu dobré vztahy a atmosféru. Pokud se pravidla změní a týmová režie bude povolena, bude to podivné. Změní to formuli jedna," dodal.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace