Hlavní obsah

Škatulata v Sauberu. Místo De la Rosy přichází Heidfeld

PRAHA

O čem se o víkendu ještě špitalo, dostalo v úterý konkrétní obrysy. Stáj BMW-Sauber se zbavila svého pilota Pedra de la Rosy a do konce sezóny angažovala Nicka Heidfelda, který ještě loni za BMW závodil a v letošním roce plnil roli rezervního jezdce v týmu Mercedes GP.

Článek

Po odchodu německé automobilky BMW ze seriálu Hedifelda v týmu Sauber nahradil právě De la Rosa, který však výsledkově nepřesvědčil. „Bylo to těžké rozhodnutí. Nickův příchod nám pomůže lépe využít potenciál našeho vozu. Pedrovi děkuji za jeho profesionální přístup,“ komentoval jezdeckou výměnu týmový šéf Peter Sauber.

Pro španělského pilota byl verdikt vedení i přes vlnu spekulací překvapením. „Jsem překvapený, ale plně rozhodnutí vedení respektuji a přeji všem ve zbytku sezóny hodně zdaru,“ podotkl De la Rosa, o nějž okamžitě projevila zájem stáj Hispania Racing. „Rád bych jezdil ve formuli 1 i v roce 2011,“ připustil možnou dohodu 39letý závodník.

Heidfeld se dočkal závodní sedačky po několikaměsíční pauze a po právu neskrýval nadšení. „Už se šíleně těším do Singapuru. Po té odmlce jsem motivovaný víc, než kdy předtím. Vracím se vlastně domů, pro tým z Hinwilu jsem dohromady jezdil sedm let. Na vůz bych si proto měl zvyknout rychle,“ poznamenal třiatřicetiletý účastník 170 Velkých cen.

Reklama

Související témata: