Hlavní obsah

Hamilton hodlá ve finále sezóny bojovat jako nikdy předtím

PRAHA

Cítí vinu. A hodlá ji náležitě splatit. Lewis Hamilton nedokončil nedělní Velkou cenu Itálie v Monze a přišel o průběžné vedení v pořadí mistrovství světa formule 1. Na nového lídra šampionátu Marka Webbera z týmu Red Bull ale pilot stáje McLaren ztrácí pouhých pět bodů. A v pěti posledních závodech sezóny hodlá bojovat o titul razantněji, než kdy předtím.

Foto: Thierry Roge, Reuters

Britský pilot Lewis Hamilton

Článek

Těšte se! Jednoznačný vzkaz vysílá pětadvacetiletý šampión z roku 2008. „Když zajedete špatný výsledek, máte pocit, že jste tým podrazili. Proto budu ve zbytku sezóny bojovat tvrdě, víc, než kdykoli předtím,“ napsal Hamilton na své webové stránce.

Další ztrátu bodů nechce britský jezdec dovolit. Jenže jen z posledních tří závodů dvakrát nedokončil, jednou vyhrál. „Takové výsledky nejsou pro zisk titulu dostačující,“ uvědomuje si dobře Hamilton. „Budu tlačit na pilu. V každém závodě, který teď přijde. Do Singapuru jedu vyhrát. Samozřejmě ale budu koukat na to, abych dojel do cíle. To je momentálně to nejdůležitější,“ poznamenal vítěz tří letošních Velkých cen.

Z výpadku v Monze, kde po kontaktu s ferrari Felipeho Massy skončil už v prvním kole, si Hamilton vzal poučení. „Všechno zlé je k něčemu dobré. Když dáte pryč negativní stránku věci, vyjdete silnější. V pondělí ráno jsem se probudil a už jsem byl plně koncentrovaný na další závod, vylepšení auta a přiblížení se titulu. Jsme v dobré pozici, z které můžeme těžit,“ uzavřel Hamilton.

Reklama

Související témata: